НовиниЧеркаських переселенців відвідали представники ОБСЄ

Черкаських переселенців відвідали представники ОБСЄ

-

- Advertisment -

Представники спеціальної місії від ОБСЄ відвідали Черкащину для того, щоб ознайомитися з умовами, у яких перебувають переселенці з Криму та Сходу України. Із ними зустрілася перший заступник голови облдержадміністрації Наталія Старикова. Про це повідомляє прес-служба ОДА.

Під час бесіди з представниками ОБСЄ чиновниця повідомила, що станом на 24 червня область прийняла 653 переселенці. Зокрема, 180 родин, 81 людина без родини та 252 дитини. Серед них: із Криму – 235, зі Східної України – 418 громадян. Усі вони забезпечені тимчасовим житлом і харчуванням та працевлаштовані.

Переселенці отримують державну соціальну та разову допомоги, також їм поновлено виплати за фактичним місцем проживання. Діти влаштовані в дошкільні дитячі заклади, школи та вищі навчальні заклади. За потреби їм надана необхідна медична допомога, а школярі відпочивають та оздоровлюються в санаторних закладах Черкащини.

Районні адміністрації області теж сприяють забезпеченню переселенців житлом в селах, до цього процесу долучаються й підприємці області. Так, у Драбівському районі керівник агрофірми "Колос" Микола Борисенко запропонував 4 житлові будинки та вирішив питання працевлаштування біженців. Управління Державної міграційної служби у Черкаській області закупило продукти харчування першої необхідності (борошно, цукор, крупи, консерви, соняшникову олію та ін).

Крім того, представники від ОБСЄ поспілкувались із директором обласного контактного центру Леонідом Станчуком  та відвідали готель "Дніпро", у якому безкоштовно надають тимчасове житло та харчування українцям зі Сходу. 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Побиття ветерана у Смілі: справа перебуває під контролем

Справа із побиттям ветерана у Смілі тримається під контролем поліції і народного депутата України Олександра Завітнєвича. «Як і обіцяв, тримаю...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x