НовиниЗа лісами під Черкасами стежать дві відеокамери

За лісами під Черкасами стежать дві відеокамери

-

- Advertisment -

Черкаські лісівники встановили другу відеокамеру для спостереження за лісами в пожежонебезпечний період. Про це пише видання "Діловий регіон" з посиланням на Черкаське обласне управління лісового та мисливського господарства.

За допомогою камери спостерігатимуть за Дубіївським, Білозірським і Тясминським лісництвами, які є особливо пожежонебезпечними через хвойнi молодняки, торфовища та болота, розташовані на їхній території.

– У радіусі 20 кілометрів ми можемо не тільки виявити задимлення, що свідчить про загоряння, а й визначити його координати за допомогою першої камери та азимутальної карти. Це значно пришвидшує процес боротьби з пожежею на ранніх етапах, – говорить директор ДП "Черкаське лісове господарство" Андрій Пустовіт.

Камеру встановили на висоті 37 метрів на трубі колишньої котельні ремонтно-транспортного цеху, яка зараз не використовується. Це допомогло лісгоспу зекономити 150 тис грн на вишці.

Камера коштує близько 70 тисяч гривень. Вона має огляд 360 градусів. Може записувати до двох діб спостережень. Наглядає за пожежною ситуацією черговий лісопожежної станції.

Усього Черкаський лісгосп планує встановити три камери відеоспостереження, щоб повністю охопити ліси та оперативно реагувати на пожежі.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Золотоніщині в аварії загинув водій мопеда

На Золотоніщині в результаті аварії загинув водій мопеда – відкрито кримінальне провадження. Про це повідомляє Поліція Черкащини. Автопригода сталася 20...

На Черкащині родина депутата викупила будівлю колишньої сільради

На Черкащині підприємство, до якого має відношення родина депутат Черкаської обласної ради Ігоря Новицького, придбало будівлю колишньої сільради в...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x