Волонтерська організація "Наш батальйон" зібрала черкаських господарок, які власноруч готують борщові, супові набори, другі страви й навіть солодощі, та відправляють у зону АТО. Про це інформують у прес-службі Черкаської облдержадміністрації.
Вони працюють у підвальному приміщенні Кооперативного економіко-правового коледжу й займається виготовленням сухих пайків для наших бійців. Наразі в зону АТО вже відправлено близько ста таких продуктових наборів.
– Усі овочі миємо, чистимо, подрібнюємо, висушуємо та складаємо в поліетиленові пакети. Для запакування використовуємо вакуумний апарат, що подовжує термін придатності пайків. Люди відкликаються на наш заклик, везуть домашні овочі та фрукти. Продуктів чимало, але в тому обсязі, в якому б хотіли, ми не можемо заготовити сухпайки, адже їх компоненти сушаться тривалий час. За наявності професійної сушарки можливо опрацьовувати до півтонни овочів у день, – розповідає волонтерка Ірина.
За її словами, тут працюють усі небайдужі черкащани у вільний час, деякі допомагають лише на вихідних.
Очільник області Юрій Ткаченко подякував жінкам за їхню роботу та пообіцяв допомогти з придбанням професійної сушарки.