НовиниСвіт профінансував банківську систему України

Світ профінансував банківську систему України

-

- Advertisment -

Україна отримала 500 млн доларів від Світового банку на оздоровлення банківської системи за програмою DPL 2. Про це повідомляють у прес-службі Управління Національного банку України в Черкаській області.

Програма спрямована на фінансове відновлення банківської системи та її стійкості до внутрішніх і зовнішніх ризиків Це передбачає зміцнення фінансової та регуляторної спроможності Фонду гарантування вкладів фізичних осіб для вирішення проблем неплатоспроможних банків.

– На сьогоднішній день Фонд гарантування вкладів фізичних осіб, може впевнено й без перешкод дивитися в майбутнє, – запевнила голова Національного банку України Валерія Гонтарева.

Під час прес-конференції вона повідомила, що у зв’язку з необхідністю заспокоїти міжбанківський валютний ринок, регулятор вдруге за поточний тиждень вийшов на міжбанківський валютний ринок із двостороннім котируванням 12,45-12,6 грн за дол США. У цей день Національний банк здійснив інтервенції з продажу в обсязі 31,45 млн. доларів, а з купівлі – 35. Ринок закрився на рівні 12,4916.

Також, Валерія Гонтарева має намір найближчим часом внести на обговорення Комітету з економічних реформ проект закону про захист прав кредиторів.

– Це буде закон з дуже жорсткими вимогами щодо захисту прав кредиторів і з дуже простими, зрозумілими та прозорими операціями щодо відчуження заставного майна. Національний банк вважає своїм обов’язком прийняття такого закону, адже це сприятиме реальному покращенню інвестиційного клімату в країні, – зауважила очільниця Нацбанку.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Боксерка із Черкащини битиметься з вірменкою за звання чемпіонки Європи

Черкащанка Тетяна Довгаль здобула перемогу у чвертьфіналі Чемпіонату Європи з боксу U-23. Далі - бій за звання чемпіонки Європи....

У Черкасах відмінили продаж кінотеатру: хто ініціював скасування аукціону

Сьогодні, 18 жовтня, у Черкасах мав відбутися аукціон із продажу будівлі колишнього кінотеатру «Романтик». Проте депутати Черкаської міської ради...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x