Новини на ВІККАВіККА-новиниСмачні та корисні суші

Смачні та корисні суші

-

- Advertisment -

Смачні та корисні суші! Нині цією традиційною японською стравою черкасці смакують не лише у ресторанах, а й вдома. Світової слави суші-продукт набув на початку 80-х років минулого століття. Тоді на зміну бажанню спробувати цю екзотичну страву з цікавості прийшло усвідомлення користі суші-дієти. За словами дієтологів, японські роли, багаті мінералами та вітамінами, можуть по праву претендувати на звання збалансованої та здорової їжі. Головне – вживати їх відразу після приготування. Рецепти найсмачніших та найкорисніших суші дізнавалася Марина Лук’яненко. Далі – сюжет із циклу «На замітку».

Основне правило японської кухні – їжа повинна бути здоровою, корисною та смачною. Ця «аксіома» поширюється і на інгредієнти страви, і на їх поєднання між собою. Для приготування класичних ролів потрібна риба або морепродукти, водорості норі, соєвий соус, васабі та імбир. Основа страви – рис. У професійних тушистів є власні секрети його приготування. «Їжу з великої літери», а саме так рис називають у Японії, майстри суші готують у пароварці.
Олексій, професійний сушист, ресторан «Фугу»: «Хангири, мы выкладываем рис туда после пароварки, заправляем заправкой, которую мы сами готовим, заправка варится из мицукана – японского уксуса, листок комба, сахар и соль».
Далі – все справді просто. Майстер суші викладає рис на норі, залишаючи вільним один край спресованої водорості.

Потому надходить черга начинки – приміром риби, огірка та авокадо – все нарізане вузькими смужками. Незадіяний окраєць норі сушист змащує водою й починає згортати, а згодом і формувати рол за допомогою «рогожки». Кілька вправних рухів, дрібка васабі та шматочок імбиру – і страва готова. Для начинки також згодиться тунець, лосось, копчений вугор, креветки або ж восьминога. Вікторія схильна до менш екзотичних інгредієнтів. Вона готує суші вдома.
Вікторія, готує суші вдома: «Я вже десь 2 роки готую суші, нічого складного у цьому немає. Моя мама взагалі їхні суші порівнює з нашими голубцями, і там рис, і там… тільки суші завертають у норі, а голубці у капусту»
Вперше приготувати суші Віку надихнуло бажання здивувати близьку людину. Нині дівчина – сушист із досвідом. Власноруч приготованими ролами вона смакує тільки з якісним соєвим соусом. На ньому, переконана дівчина, економити не варто. Для власної втіхи усі свої суші-шедеври Вікторія знімає на фото.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині збирають спогади «про втонулу панянку»: згадки увійдуть до книги

Смілянський історик і краєзневець Олександр Міхненко звернувся до черкащан із незвичним проханням. Він збирає будь-яку інформацію про панянку, яка...

Черкаська громада віддати останню шану двом захисникам

У Черкасах в останню путь провели Дмитра Дроздова та Олексія Гуськова. Солдат Дмитро Дроздов народився у Черкасах, навчався в Черкаській...

Цікаве:

Городництво – як спосіб життя: поради, як і де вибирати насіння

Городництво — це не просто спосіб забезпечити себе свіжими...

Ставки на бій Усика і Ф’юрі в Vbet онлайн: шанси й прогнози

Дізнавайся аналітику та став на бій Усика й Ф’юрі...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x