НовиниЖителі Гельмязова хочуть виселити ромів із села

Жителі Гельмязова хочуть виселити ромів із села

-

- Advertisment -

На громадських слуханнях у селі Гельмязів місцеві жителі ухвалили рішення про виселення осіб ромської національності, що не мають реєстрації у населеному пункті. Причина – черговий міжнаціональний конфлікт, що стався нещодавно, пише "Золотоноша Онлайн".

Як повідомляв народний депутат Леонід Даценко у соцмережі Facebook, кілька днів тому місцеві жителі-цигани спровокували конфлікт із бійкою та стріляниною, через що постраждав чоловік, якому прострелили ногу із травматичного пістолета.

"Селяни повстали та вимагають вигнати ромів із села", – резюмував нардеп.

Зрештою терпець гельмязівців урвався: на мітингу, який місцеві вже втигли назвати "Гельмязівський майдан", громада була одностайною – жити на пороховій діжці не хочуть. 

Як розповідають місцеві, конфлікт відбувся через сварку на одній з вулиць села.

– 20 квітня автомобіль, за кермом якого сиділа жінка, посигналив ромам, що заважали рухові транспортного засобу. У відповідь ті зупинили машину, оточили її. Коли пасажир, чоловік водійки, вийшов розібратися, його сильно побили, – розповідає місцева жителька.

Опісля ввечері сталася сутичка, під час якої сільгоспінвентарем було пошкоджене вухо місцевому вчителеві. Двоє гельмязіців отримали більш серйозні травми – в одного пробита голова через удар цеглиною, інший має вогнепальне поранення ноги. Також люди повідомляють про ножові поранення.

– Люди хотіли спалити їм хати, але директор школи зупинив їх. Ходили центром багато чоловіків з лопатами, битами, бо всі боялися, що ще щось може бути, – додає жителька Гельмязова.

За її словами, в понеділок, у відповідь на вимогу залишити населений пункт, роми відповіли погрозами. Відповіли прямо – в разі чого, привезуть "своїх" із Золотоноші та Переяслава.

– Казали: "Будемо гвалтувати ваших жінок та дівчат, а хлопців – просто вбивати", – переповідають гельмязівці.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Нічні тривоги на Черкащині: збито 14 ворожих БпЛА

Черкаська область провела ніч під тривогами через ворожі безпілотники, які рухалися з різних напрямків та змінювали маршрути. Про це...

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x