Новини на ВІККАВіККА-новиниЦієї ночі дівчата ворожитимуть на майбутнє

Цієї ночі дівчата ворожитимуть на майбутнє

-

- Advertisment -

Зазирнути за потаємну завісу майбутнього та дізнатися в долі про нареченого. Цієї ночі дівчата ворожитимуть. Вечорниці на Андрія – мають давні корені. Ще язичницькі. І з того часу зазнали деяких змін. Що цікавить сучасних дівчат – про це у нашому наступному сюжеті.

Віта зібрала найсміливіших подруг. В Андріївську ніч вони ворожать на майбутнє. Щоб уже напевне, випробовують одразу кілька способів. Обряди, говорить господиня, знає з перших вуст.

Віталія Логвінова, студентка: Від знайомих, від бабусі, від мами. Вони раніше ворожили, і розповідали мені як це відбувалося в їхній час. Ми цього року будемо з дівчатами ворожити вперше. Я сподіваюся, що ми нагадаємо собі щасливу долю. І хочеться дізнатися ім’я свого майбутнього коханого, так як його сьогодні в мене немає.

А от для Наталі такі дівочі забави – вже традиція. З подругами вони щороку печуть калиту. І пригощають нею перехожих чоловіків. За давніми віруваннями: як зватимуть першого частувальника – таке ім’я буде й в судженого. Достовірність результату Наталя гарантує.

Наталія Печиборщ, студентка: Гадала і протягом минулого роду. І на Андрія, і на Меланку. Гадала ще як була в 11 класі. Минулого року, коли ми з моєю подружкою гадали, то вийшло так, що серед чашок я вибрала саме ту чашку, в якій була каблучка, через 2 місяці я почала зустрічатися зі своїм коханим, з яким ми вже зустрічаємось 10 місяців.

Варіантів ворожіння, кажуть культурологи, не злічити. Ще з часів Київської Русі дівчата влаштовували вечорниці. Передусім хотіли дізнатися про майбутніх кавалерів та кому коли заміж судилося. Тепер же у Святого Андрія питають ще й про здоров’я, гроші та навчання.

Наталія Ярмоленко, культуролог: Коржі солоні пекли, їли перед сном, потім лягали спати і повинен був суджений приснитись, що він принесе води. І балабушки пекли, потім собаку голодну заводили в хату, чию першу вхопить, та дівка вийде заміж раніше. Наші дівчата, наприклад, гадали, чи гарно вони складуть сесію.

Для себе дівчата наворожили лише хороше. Тепер же сподіваються, що всі передбачення збудуться.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах попрощалися з матросом, який загинув на Донеччині

У Черкасах відбулося прощання з 27-річним матросом Олександром Леновицьким, який героїчно загинув на Донеччині, захищаючи Україну. Про це повідомляє...

У Каневі підвищать тариф на воду через зростання вартості електроенергії

З 1 листопада для жителів Канева зросте тариф на водопостачання та водовідведення — з 63,60 грн до 73,50 грн....

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x