НовиниНардеп пропонує створити міністерство з питань Криму

Нардеп пропонує створити міністерство з питань Криму

-

- Advertisment -

Народний депутат із Чорнобаївщини Микола Томенко висловив підтримку кримським татарам. Він нагадав, що 70 років тому для цього народу сталася трагедія, коли 18 травня 1944 року Сталін депортував кримських татар з території Криму.

– Ніхто не сподівався, що у ХХІ столітті ми опинимося у ситуації, коли Путін фактично розпочав депортацію кримськотатарського і українського народу з території Криму. Ця історія ще раз підтверджує, що імперська психологія (чи то прикрита радянською доктриною, чи доктриною "русского мира") – антинародна і людиноненависницька, – зазначив Микола Томенко в м. Новоолексіївка Херсонської області на мітингу, присвяченому 70-й річниці депортації кримськотатарського народу.

Він подякував кримськотатарському народу за підтримку у сьогоднішній непростій ситуації і сказав про те, що єдина, неподільна Україна можлива лише в дружбі з кримськотатарським народом.

Також він поінформував, що українська держава буде робити все, щоб кримські татари, власне, як і українці, які сьогодні є біженцями з Криму, отримали прихисток і допомогу.

На думку Миколи Томенка, необхідно якнайшвидше створювати міністерство з питань Криму, щоб на цьому етапі займатися долею облаштування сімей, що залишили Крим, а також захищати українську власність на території Криму.

– Але ці завдання тактичні. Стратегічним завданням є те, щоб спільно робити все (як це робили кримські татари після 1944 року), щоб повернутися на історичну землю, де кримські татари і українці повинні себе впевнено почувати, як у невід’ємній частині української держави, – зазначив  Томенко.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Антициклон продовжить бабине літо на Черкащині

Завдяки антициклону «ХЕЛАТ» на Черкащині зберігається тепла і суха осіння погода, схожа на початок жовтня. Про це повідомляє начальник...

У Черкасах затримали рекетирів, які тероризували місцевих підприємців

Служба безпеки та Нацполіція затримали злочинну групу, яка вимагала гроші у черкаських підприємців під виглядом повернення неіснуючих боргів. Про...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x