НовиниВ ОДА свідомо затягують призначення – люстраційний комітет

В ОДА свідомо затягують призначення – люстраційний комітет

-

- Advertisment -

У Черкаському громадському люстраційному комітеті вважають, що кадрові призначення, зокрема в Черкаській ОДА, затягуються свідомо, і вся відповідальність за наслідки цього зволікання повністю лягає на керівництво ОДА.

За словами представників Громадського люстраційного комітету, вони вже тривалий час звертаються до керівництва ОДА та облради не тільки із загальними пропозиціями запровадити нарешті відкриті і прозорі процедури кадрового відбору на відповідальні посади, а й розробили проект документу, який міг би регламентувати проведення конкурсів на заміщення вакантних посад державних службовців та формат громадської участі у проведенні цих конкурсів. Однак жодної конструктивної реакції на ці звернення та пропозиції від ОДА не надійшло.

Останнім часом від посадових осіб органів державної влади Черкащини (поки що в неофіційних висловлюваннях) робляться спроби покласти відповідальність за зволікання з важливими кадровими призначеннями на інших, зокрема, й на Черкаський громадський люстраційний комітет, заявляють в організації.

На думку представників "черкаської люстрації", всі подібні претензії не мають під собою ніякого ґрунту, окрім особистісного негативного ставлення осіб, що їх висловлюють.

"Процедура громадської люстрації, яку ініціював Черкаський громадський люстраційний комітет, не створює перешкод для діяльності органів державної влади, місцевого самоврядування та їхніх структур з пошуку та працевлаштування кадрів;

відповідальність за кадрову політику, відповідність процедур кадрових призначень та звільнень відповідно до чинного законодавства, за якість добору кадрів до органів державної влади, місцевого самоврядування та їхніх структур несуть виключно їхні керівники;

за умови відсутності законодавства про люстрацію в Україні, питання про врахування чи відмову від урахування результатів громадської люстрації ухвалюють також керівники, відповідальні за кадрову політику в органах влади та місцевого самоврядування, виходячи з власного розуміння відповідальності перед суспільством", – заявили "люстраційники".

Черкаський громадський люстраційний комітет продовжуватиме вимагати виконання вимог законодавства при здійсненні кадрових призначень, дотримання принципів прозорості, якісного добору фахівців на відповідальні посади.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині цієї ночі збили три ворожі БпЛА: уламки пошкодили інфраструктурний об’єкт

Минулої ночі в області пролунали тривоги через атаку ворожих безпілотників. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець. За попередніми...

У Черкасах затримали підозрюваного у крадіжці та зберіганні наркотиків

Днями на вулиці Надпільна поліцейські отримали повідомлення про ймовірну крадіжку мобільного телефону, банківської картки та речей черкасця. Про це...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x