На Черкаському хлібзаводі готуються до великоднього рекорду. Цьогоріч тут запланували напекти аж 80 тонн пасок, ідеться в сюжеті "ВІККА-НОВИН".
Коли востаннє пекла великодню випічку вдома, Олена Радченко вже й не пригадає. Бо на роботі їх нині ладнає сотнями на день.
– У нас через машину ідуть борошно, вода, соляний розчин і олія. Решту ми через контрольні ваги: цукор, маргарин, родзинки, – говорить тістороб Олена Радченко.
Готуються до Великодня на черкаському хлібзаводі ще з нового року. Ціла команда фахівців розробляє нові рецепти та дизайн пасок. А напередодні свята на лініях працює чи не вдвічі більше робітників. Запевняють: їхні паски лише з натуральних продуктів.
– У цьому році паски будуть смачніші, бо ми врахували побажання наших споживачів минулого року. Ми їх робимо солодшими і з більшим умістом жиру, – запевняє заступник директора з виробництва та якості Світлана Шевченко.
В одному з цехів на хлібзаводі печуть особливі паски – майже вручну, тож їхня кількість обмежена. Готова випічка, кажуть, не поступається популярній в останні роки італійській. Українського ж колориту їй додають автентичні інгредієнти.
– От у цьому році ми взяли шматочки вишень. Здавалося б, зовсім несподівано, бо ніхто раніше не вкладав їх у рецептуру. Але вона вийшла настільки пікантна, настільки цікава… – хвалить директор ТОВ "Черкасихліб ЛТД" Олена Татаринова.
До Великодня на хлібзаводі спечуть рекордну кількість пасок – більше ста шістдесяти тисяч. Перші партії освячує священик. На відповідальну роботу благословляє і весь колектив.