Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські благодійники подарували на передову модернізований "КрАЗ"

Черкаські благодійники подарували на передову модернізований "КрАЗ"

-

- Advertisment -

У батальйону "Черкаси" новий "КрАЗ". Такий дарунок їм зробили черкаські благодійники. Кажуть: про це просили самі хлопці. Бо ж із морозами змінилися і потреби в техніці. Це вже четверте авто від благодійного фонду "Нова громада", презентоване черкаським бійцям. Уже сьогодні його доправлять у Донецький аеропорт. Нові колеса для бійців бачила й наша Ірина Малюкова.

Півмільйона за нові колеса. Цьому "КрАЗу" благодійники підвищили прохідність та встановили додаткові пічки. Усе задля комфорту бійців. Особисто подякувати за дарунок прибув начальник штабу батальйону. Каже: така техніка на передовій їм конче необхідна.

Олександр, начальник штабу батальйону "Черкаси": "Не відкрию великий секрет, що на 90 відсотків практично допомагають волонтери. Тобто дійсно народ і армія єдині. Цей тезис на сьогодні дуже й дуже актуальний".

Благодійний фонд "Нова громада" опікується не лише батальйоном "Черкаси", а й добровольчим від "Правого сектору". Ті за допомогу вдячні. Бо ж держава, кажуть, добровольцям майже не допомагає.

Андрій Черевань, керівник обласної організації "Правий сектор": "Дуже приємно, що зараз тут в тилу на Черкащині люди свідомо допомагають нашій армії. Адже відомо, що без тилу не буває фронту. Чим сильніший тил, тим сильніший буде фронт і, відповідно, з гарним фронтом ми тут в тилу будемо мати мир і спокій".

За дарунок обрали саме цей автомобіль, бо так попросили АТОвці.

Юрій Ткаченко, голова Черкаської ОДА: "На сьогоднішній день ця допомога, особливо – цей "КрАЗ", позашляховик, який необхідний для військових в умовах осені-зими. Коли там необхідно якраз перевозити вантаж і бути на передовій, у польових умовах, буде якраз необхідний".

Усі запити бійців обліковує обласний військовий комісаріат. "Нова громада", за можливості, купує все необхідне й оперативно доправляє на передову.

Євген Курбет, військовий комісар Черкаського обласного військового комісаріату: "Вони самі проявили таку можливість допомагати. Наша перша зустріч пройшла на початку формування батальйону, у травні. Співпраця продовжується і по сьогодні. Як ви бачите, події на Сході загострюються. Тому нашим військовослужбовцям, які не в простих умовах виконують складні завдання, потрібна допомога".

Усього ж на підтримку вже витратили майже чотири мільйони гривень. Усе з кишені благодійного фонду. Кошти розподіляють за кількома напрямами.

Костянтин Невесенко, керівник БФ "Нова громада": "Что касается автомобилей, это четвертый автомобиль. Два из них были бронированные. Как говорил сегодня военком, один уже был на боевых действиях и спас человеческие жизни, что самое главное для нас. Что касается финансовой помощи батальйону, мы полностью экипировали касками, бронежилетами, тепловизорами, всем необходимым оборудованием, которое необходимо военным для того, чтобы нести свои боевые задачи, выполнять их для сохранения территориальной целостности Украины".

Окрім того, благодійники надають медичну допомогу пораненим. Також підтримують сім’ї загиблих бійців. Наразі напрацьовують поглиблену стратегію економічної підтримки АТОвців.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Побиття ветерана у Смілі: справа перебуває під контролем

Справа із побиттям ветерана у Смілі тримається під контролем поліції і народного депутата України Олександра Завітнєвича. «Як і обіцяв, тримаю...

Черкаські правоохоронці провели рейд Черкасами: перевіряли громадян і заклади

Черкаські поліцейські провели комплексне відпрацювання Черкас. Поліцейські провели спільне патрулювання до якого залучили Управління патрульної поліції, представників громадських формувань,...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x