Аграрії Черкаської області підбивають підсумки господарського року, зафіксувавши 8% приросту у виробництві продукції. Про це повідомляють у департаменті агропромислового розвитку Черкаської ОВА.
Зростання у рослинництві склало 10%, а у тваринництві – 3%. Досягнення стали можливими завдяки роботі близько 900 агроформувань, 1,5 тисячі фермерських та майже 193 тисяч селянських господарств.
Пріоритетним напрямком залишається відновлення тваринництва, яке становить 30% агровиробництва області. Цьогоріч виробництво м’яса збільшилося на 12%, молока – на 3%, а поголів’я великої рогатої худоби – на 4%.
Урожайність зернових і зернобобових культур склала 63 центнери з гектара, що є третім показником в Україні. Загалом зібрано 3,6 млн тонн зернових.
Черкаська область забезпечує місцеві потреби в основних продуктах харчування та реалізує надлишки поза регіоном.