додому Новини Черкаси У Черкасах прихожани московської церкви блокують перехід найбільшого храму області в ПЦУ...

У Черкасах прихожани московської церкви блокують перехід найбільшого храму області в ПЦУ (ФОТО, ВІДЕО)

0
543

Сьогодні, 17 жовтня, Свято-Михайлівський кафедральний собор, який розташований у Соборному парку, що в Черкасах, перейшов до української церкви. Щоправда, без священників. Про це повідомив черкаський капелан Володимир Рідний на своїй сторінці в мережі Фейсбук

«Вітаю Черкащину і всю Україну з тим, що найбільший православний храм України, який тривалий час був під управлінням московського патріархату — повернувся в лоно Української церкви!», – написав він на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Він зауважив, що відтепер собор стає Гарнізонним і він буде завжди відкритий для наших військових. Також на території храму буде створено осередок національного-патріотичного виховання, недільну школу та підготовку капеланів. Ба більше, є ще дуже багато проєктів, які будуть спільно втілюватися українською громадою.

Група капеланів зайшла до храму, де і записала звернення. Проте вже за годину до воріт собору прийшли промосковсько налаштовані люди. Маючи чисельну перевагу, вони виштовхали з храму представників української церкви і заблокували вхід.

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко закликав прийти до Собору і висловити свою позицію.   Він вважає, що це варто зробити щоб помолитись за наших захисників, і подивитись що там відбувається.

Близько 11 години представники московської цервки залишили храм. На порозі храму міський голова Черкас Анатолій Бондаренко зачитав документ, що згідно рішення громади Собор перейшов до української церкви.

Нині в церкві знаходяться черкащани і віськові капелани, які наводять порядок.

Інформація доповнюється…..

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x