НовиниЧеркащинаСтавати на військовий облік онлайн через е-ідентифікацію: законопроєкт зареєстровано...

Ставати на військовий облік онлайн через е-ідентифікацію: законопроєкт зареєстровано в парламенті

-

- Advertisment -

У Верховній Раді зареєстровано законопроєкт №12076, ініціатором якого виступив Кабінет Міністрів України. Документ передбачає зміни до Закону України “Про військовий обов’язок і військову службу”, що стосуються процедури взяття на військовий облік призовників, а також медичного огляду під час проходження базової загальновійськової підготовки.

Міністерство оборони розробило законопроєкт, що дозволяє українцям призовного віку реєструватися на військовий облік онлайн, використовуючи засоби електронної ідентифікації. Законопроєкт було схвалено на засіданні Кабміну 26 вересня 2024 року.

Основні положення нового законопроєкту включають:

  1. Електронний військовий облік. Призовникам дозволять реєструватися та уточнювати свої персональні дані через сервіс «Електронний кабінет призовника, військовозобов’язаного та резервіста». Це спростить процедуру та зменшить бюрократичне навантаження.
  2. Скасування медичних оглядів при постановці на облік. Законопроєкт передбачає ліквідацію комісій для взяття на військовий облік та скасування вимоги проходити медичний огляд на цьому етапі.
  3. Медичні огляди під час підготовки. Студенти, які здобувають вищу освіту, проходитимуть медичний огляд перед практичними заняттями базової загальновійськової підготовки.
  4. Військовий облік для жінок. Жінки, які бажають проходити базову військову службу, будуть братися на облік як призовники перед початком служби, а після її завершення – як військовозобов’язані.

Законопроєкт спрямований на спрощення процедур військового обліку та підвищення ефективності підготовки майбутніх військовослужбовців, включаючи забезпечення більшої гнучкості для жінок, які хочуть долучитися до служби.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкащина передала новий вантаж допомоги для оборонців

Від Черкаської області відправили черговий вантаж допомоги для захисників. Цього разу допомога призначена для 118-ї бригади територіальної оборони та...

У Черкасах провели дослідження якості атмосферного повітря

Фахівці відібрали проби повітря на пил, оксиди азоту, аміак, сірководень, чадний газ та формальдегід. Про це повідомляє пресслужба ДУ...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x