додому Новини Черкаси За підтримки МХП на Черкащині проводять мистецьку терапію для ветеранів і їхніх...

За підтримки МХП на Черкащині проводять мистецьку терапію для ветеранів і їхніх родин

0
28

Музика, гончарство, рукоділля. На Черкащині для ветеранів влаштували мистецьку терапію. На почин запросили колишніх військових із Канівської громади. Про це повідомляє власкор ВІККА.

Захід влаштували у межах програми з реабілітації та реінтеграції ветеранів, військових та їхніх родин «МХП Поруч». Юридичну підтримку надали за участі ГО «Патріоти рідного краю – Україна».

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК, ДИРЕКТОР ТОВ «НВФ «УРОЖАЙ»

У нашій компанії «МХП» реінтеграція ветеранів сьогодні на першому місці. І ми всі працюєм. Сьогодні кукурудза, пшениця, соя – це вже потім. Найголовніше – ветерани. І ветерани не тільки працівники, ветерани, а й їхні родини, ті люди, які будуть відбудовувати, будуть рухати нашу Україну в подальшому.

Сергій воював у період АТО. До стабільного життя разом із родиною вже адаптувався, коли довелося поховати брата і тестя. Обоє загинули на війні. Чоловік зізнається, творчість допомагає перенаправити переживання у позитивне русло.

СЕРГІЙ ГОЛДИШ, ВЕТЕРАН

Відволікаюся від проблем, які накопичилися за останній час. Можуть проблеми і з сім’єю, і з дітьми, і з дружиною, якщо ти морально їм нічого не висловлюєш, а все в собі накопичуєш і так із цим живеш.

Звуки музичних інструментів здатні зцілювати, розповідає музикант Артур Жуковський. Освоїти гру на елементарних інструментах під силу кожному.

АРТУР ЖУКОВСЬКИЙ, МУЗИКАНТ

Дуже популярна річ стає зараз у світі. Все що пов’язане зі звуками, саундхілінгом. Гарно організоване дозвілля, яке іде тільки на користь, Це творчість, це інтелектуальний розвиток через музику. Коли людина грає і в неї виходить, внутрішня дитина розквітає.

Ще один вид терапевтичної творчості – гончарство. Шістнадцятирічна Аліна – донька військовослужбовця. Відвідала всі майстер-класи, та найбільше сподобалося працювати з глиною.

АЛІНА, ДОНЬКА ВІЙСЬКОВОГО

Мені вийшло зробити піалочку. Напевно, розмалюю та поставлю вдома.

Пан Валерій – учасник АТО, нині інвалід війни. Пройшов чотири роки контрактної служби. Каже, перш ніж плести мотанку, загадав здоров’я собі і миру – країні.

ВАЛЕРІЙ ГАВРИЛОВ, ВЕТЕРАН, УЧАСНИК АТО/ООС

Голдиш Сірьожа. Він буквально 2-3 тижні назад брата поховав. Загинув у нього брат. Сльози навертаються … дитина і в полоні був, і ока нема. Осколків куча ще й досі. За шо? За те, що одному діду в Москві скучно сидиться?

Поряд із ветераном – його сестра Лілія. Захід відвідала охоче, адже цікавиться рукоділлям. Каже, взаємна підтримка завжди допомагала її родині пройти складні часи.

ЛІЛІЯ, СЕСТРА ВЕТЕРАНА

З народження це мій був вусатий нянь. У нас завжди були дуже теплі відносини. Ми дійсно відчуваємо любов брата, сестри… мами нашої, у нас іще жива мама. У нас не було скандалів, перепалок. Дуже рідко де буваю наразі. Ну сьогодні получила масу задоволення.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x