НовиниБезпекаЛісопожежні команди із Черкащини гасять пожежі на Полтавщині та...

Лісопожежні команди із Черкащини гасять пожежі на Полтавщині та Харківщині

-

- Advertisment -

Лісопожежні команди ДП “Ліси України” з усієї країни відправилися гасити масштабні лісові пожежі у Слобожанський лісовий офіс. У тому числі на допомогу лісівникам Полтавщини вирушили екіпажі з Корсунь-Шевченківської, Черкаської та Чигиринської філій Центрального лісового офісу.

У перервах між роботою ми поспілкувалися з лісівниками Корсунь-Шевченківської філії — майстром лісу Олександром Ільченком та водієм пожежного авто Миколою Боревичем.

Чоловіки працюють з 4-ї ранку понеділка. Втомлені, з кашлем від диму, далеко від дому, але з незламною рішучістю врятувати ліс. Це їхній перший досвід виїзду на гасіння пожежі в інший регіон. Вони приїхали на пожежному автомобілі ЗІЛ-131 – надійній й прохідній автівці, яка зарекомендувала себе на десятках гасінь.

“Ситуація тут дуже складна. Пожежу вдалося локалізувати, але залишилися небезпечні ділянки, де ще горять колишні болота. Сьогодні з 6-ї ранку уже працюємо, ще багато роботи попереду”, — розповідає Микола Боревич.

Олександр Ільченко, майстер лісу, зізнається, що ця пожежа залишиться в його пам’яті назавжди. “Багато доводилося гасити верхові ділянки — це дуже важко, але ми не здавалися, розуміючи, що від нас залежить наскільки вогонь зможе поширитися лісом”.

“Перші дні були особливо складні через шквальний вітер, який підсилював вогонь. Потрібно не тільки гасити полум’я, але й постійно стежити за тим, що відбувається навколо: щоб дерево не впало, щоб вогонь не перекинувся далі, і щоб самому не потрапити в оточення полум’я”, — додає Олександр.

На фото Олександр та Микола, працюють на найгарячішій ділянці пожежі – гасять осередок верхового вогню.

Нагадуємо, що наймасштабніша пожежа цього року виникла 15 вересня у лісах філії “Полтавське лісове господарство” та на територіях інших лісокористувачів. Вогонь охопив понад 700 гектарів лісу.

Лісівники роблять усе можливе для порятунку наших лісів, але зараз нам необхідна підтримка кожного. Закликаємо не палити суху траву, особливо поблизу лісу. Засуха триває, дощів не було вже кілька місяців, і ліс може спалахнути в одну мить. Ліси України й так потерпають від обстрілів, тому не варто створювати додаткові загрози.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Хто організовує суспільно корисні роботи «Армії відновлення»?

Війна вплинула на зайнятість населення, зруйнувала багато робочих місць. Проект «Армія відновлення» запроваджено Урядом України восени 2022 року з...

«Черкаські Мавпи» зіграють на благодійному турнірі в Івано-Франківську

З 20 по 22 вересня в Івано-Франківську відбудеться благодійний турнір з баскетболу до Дня захисників та захисниць України. Про...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x