НовиниЧеркасиМер Черкас запропонував ховати полеглих Героїв у місцині, де...

Мер Черкас запропонував ховати полеглих Героїв у місцині, де 100 років тому був цвинтар

-

- Advertisment -

Міський голова Черкас Анатолій Бондаренко запропонував ховати полеглих Героїв на території Соборного парку. Пошук нового місця для меморіалу зумовило те, що на Алеї Слави вже нема місця. Відеозвернення мер Черкас Анатолій Бондаренко оприлюднив на своїй сторінці в мережі Фейсбук.

Також розглядається ще два варіанти: навпроти цвинтаря на вулиці Одеській або на вулиці Лейтенанта Мукана (колишня Сурікова).

«Є три варіанти. Перший — навпроти кладовища на вулиці Одеській, на території «зеленої зони». Ще була пропозиція розмістити з правого боку при в’їзді до цвинтаря, але там наші колеги з Руської Поляни передали земельну ділянку з аукціону для будівництва СТО. Також є гектар на вулиці Сурікова. А один з моїх колег, який воював, і нині очолює комунальне підприємство, запропонував розглянути для цього територію колишнього кладовища на території Соборного парку. Територія займає близько двох-трьох гектарів. Я дав доручення вивчити це питання, щоб з’ясувати, чи можливе розміщення там меморіального військового кладовища відповідно до всіх норм чинного законодавства. Якщо громада не буде заперечувати, ми вивчимо це питання», — зазначив у своєму відеозверненні Анатолій Бондаренко.

Нагадаємо на території Соборного парку понад 100 років тому був цвинтар. Тут ховали померлих священиків і парафіян. На добре спланованому, засадженому квітами, кладовищі були багаті поховання з фамільними склепами і скульптурами. Це був найбільший міський цвинтар, де ховали людей всіх віросповідань. Тут були основна православна частина, католицькі могили, існували також частини мусульманська (південно-західна) та лютеранська (північно-східна). Тут же, на кладовиші, розміщувалася цвинтарна Свято-Успенська церква (фактично на місці сучасного Свято-Михайлівського собору).

За часів СРСР там зробили парк, а з 90-х років територія відійшла церкві. Нещодавно міська рада повернула територію парку в міську власність.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
2 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Олексій
Олексій
7 днів тому

Парк однозначно.

Олег
Олег
Відповісти  Олексій
5 днів тому

Потрібно пам’ятати про загиблих, але потрібно не забувати про живих.
Ліпше місце для нового кладовища на вул. Одеський в зеленій зоні. Там можливо проводити дні скорботи не заважаючи містянам які дуже чутливі до загибелі своїх мешканців, та хворі на серце.

Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

2
0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x