НовиниКриміналДвоє черкащан постануть перед судом за організацію схеми ухилення...

Двоє черкащан постануть перед судом за організацію схеми ухилення від мобілізації

-

- Advertisment -

До суду скерували обвинувальний акт стосовно двох жителів Черкас, які розробили й реалізували схему ухилення від мобілізації. Про це повідомляє пресслужба Черкаської обласної прокуратури.

Слідство встановило, що 38-річна завідувачка одного з комунальних медичних закладів міста Черкаси, за сприяння 61-річного спільника, оформила військовозобов’язаного чоловіка на стаціонарне лікування, видавши його за наркозалежного. Це дозволяло отримати відстрочку від мобілізації та визнати його непридатним до військової служби, виключивши з військового обліку.

Для підтвердження фіктивного діагнозу, спільники збули чоловіку наркотичний засіб “метадон”, щоб створити ілюзію наркотичної залежності. Таким чином, фальшивий діагноз мав стати підставою для звільнення від мобілізації.

Зловмисники вимагали за свої послуги 6000 доларів США. Однак під час передачі частини цієї суми, а саме 4400 доларів США, посередника затримали правоохоронці. Наразі суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави в розмірі понад 180 тисяч гривень. Завідувачку медзакладу відпустили під домашній арешт, який діє в нічний час.

Якщо вину обвинувачених буде доведено, їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років. Крім того, передбачено позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років, а також конфіскація майна.

Справа, окрім фальшування медичних документів і отримання хабара, також стосується збуту наркотичних засобів. Обвинувачених судитимуть за статтями 307, 366 та 368 Кримінального кодексу України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x