НовиниЧеркаси«Зроблено в Україні»: у Черкасах відкрили центр підтримки для...

«Зроблено в Україні»: у Черкасах відкрили центр підтримки для малого та мікробізнесу (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Перший у Черкаському регіоні офіс Всеукраїнської платформи «Зроблено в Україні» відкрили на базі Черкаської філії Черкаського обласного центру зайнятості. Повідомляє власкор ВІККА.

Пані Олена мала власний бізнес, та мусила закрити справу. Нині у пошуку нової роботи. За допомогою звернулась до центру зайнятості.

ОЛЕНА, ПОШУКАЧКА РОБОТИ

Я хочу спробувати щось нове, до цього була торгівля продовольчими і непродовольчими товарами , зараз потрібно трошки інше , ну я ще поки думаю, для цього потрібен бізнес-план, треба зібратися з думками.

гранти ветеранам

У новому офісі «Зроблено в Україні» допомагають як тим, хто хоче відкрити бізнес із нуля, так і тим, хто хоче розширити свою справу або відкрити нові напрями надання послуг чи виробництва товарів.

ТЕТЯНА МИРОНЕНКО, КОНСУЛЬТАНТКА ОФІСУ «ЗРОБЛЕНО В УКРАЇНІ»

Якщо у людини є якась бізнес-ідея, вона може прийти до нас і її обговорити, ми розкажемо про шляхи реалізації, як саме вона може написати бізнес-план, подати заявку та отримати кошти на відкриття власної справи потім.

Фахівці супроводжують на кожному етапі втілення ідеї. Допомагають скласти бізнес-план, оформити документи, знайти персонал. Як пояснює директор обласного центру зайнятості, допомога, яку і раніше надавали фахівці представникам малого і мікробізнесу, тепер буде сконцентрована у новому офісі.

ОЛЕКСАНДР ДЖУР, ДИРЕКТОР ЧЕРКАСЬКОГО ОБЛАСНОГО ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ

Офіс буде працювати саме за цією адресою, гоголя 330, місто Черкаси. Надаватимуться в офісі всі ті послуги, які надавалися і раніше службою зайнятості. Всі наші проєкти, вся допомога наших фахівців продовжується.

Майстерні Теліженко – вже 30 років. Як пояснює власниця бізнесу пані Олеся, це крафтова майстерня, де кожен стібок виконується під контролем працівника, хоч і за допомогою машинки. Завдяки гранту від центру зайнятості підприємство змогло придбати новий вишивальний автомат.

ОЛЕСЯ ТЕЛІЖЕНКО, ВЛАСНИЦЯ ШВЕЙНОГО ВИРОБНИЦТВА, ОТРИМУВАЧКА ГРАНТУ ВІД ЦЕНТРУ ЗАЙНЯТОСТІ

Я вхопилася за цю можливість, написала грант і ми його виграли. Натомість ми працевлаштували дві людини, одна із них це саме та людина, яка розробляє програми для нашого вишивального автомата. Ну і таким чином ми збільшили можливість виготовляти швидше, дешевше, більш точно.

На підтримку бізнесу в Черкаському регіоні за урядовими грантовими програмами залучено майже 114 млн грн. З початку дії грантової програми «Власна справа» в області вже 447 підприємців отримали схвалення на отримання до 250 тис. грн для власного бізнесу. Ще 25 переможців визначено за грантовою програмою для ветеранів та їхніх родин, що передбачає отримання гранту до мільйона гривень.

Офіси «Зроблено в Україні» – лише невелика складова політики Уряду з підтримки українських виробників, зазначає директорка державної служби зайнятості. Усього в країні діє вже 20 таких офісів, до кінця року буде 80.

Юлія Жовтяк

ЮЛІЯ ЖОВТЯК, ДИРЕКТОРКА ДЕРЖАВНОЇ СЛУЖБИ ЗАЙНЯТОСТІ

Запрошуємо до офісів будь-яких громадян, хто хоче започаткувати власну справу чи її вже започаткував, хто хоче дізнатися про програми, які на сьогодні діють в державі. Це буде єдине місце, де можна отримати консультацію.

Начальник Черкаської обладміністрації вважає: нові офіси стануть важливим компонентом підтримки підприємств і як результат – загального зміцнення економіки регіону та країни.

ІГОР ТАБУРЕЦЬ, НАЧАЛЬНИК ЧЕРКАСЬКОЇ ОВА

Переконаний, що такий офіс надасть баланс, інтеграцію всіх наших гравців, які залучені мають бути для того, щоби просувати наше українське, купувати наше українське, і всі ми маємо докладати зусиль для того, щоб економіка в цей нелегкий час працювала саме для українців і для України.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, ТЕЛЕКАНАЛ ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x