Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Катеринопільсьскій лікарні приймали лікарі з «Охматдиту» (ВІДЕО)

У Катеринопільсьскій лікарні приймали лікарі з «Охматдиту» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Ракетна атака росіян на найбільшу дитячу лікарню України Охматдит не стала на заваді лікарям рятувати дитячі життя. Продовжують працювати як у самій лікарні, так і організовують виїзні прийоми. Перший після ракетної атаки виїзний прийом провели у селищі Катеринопіль на Черкащині. Повідомляє власкор ВІККА.

Коридори Катеринопільської лікарні переповнені. До фахівців з Охматдиту дітей на обстеження везуть з усього району. Щоб потрапити до необхідного спеціаліста потрібно зареєструватися. Приїхали 15 лікарів усіх напрямків педіатрії. Серед них гастроентеролог, алерголог, хірург, невролог, психолог, ортопед, офтальмолог.

ЛЮДМИЛА РЕПЕТИЛО, МОЛОДША МЕДИЧНА СЕСТРА

Людей дуже багато, зареєструвалися багато і ще підходять. Більше п’ятдесяти за годину і ще підходять.

Марина має сина та доньку. Дітям потрібна консультація ендокринолога. Вона сьогодні відклала всі справи. Каже, що не могла не скористатися нагодою проконсультуватися у лікаря такого рівня.

МАРИНА КОВАЛЕНКО, МАМА ДВОХ ДІТЕЙ

Я вважаю, це дуже потрібно слідкувати за здоров’ям дітей із самого маленького. А тут скористалися нагодою, почули, що така є можливість і дуже задоволені, що ми її маємо цю можливість і раді, що прийшли.

Стрес, у якому нині живе українське суспільство, не оминає і маленьких українців. Така ендокринна патологія як ожиріння нині поширена серед дітей. Серед 15 дітей, яких протягом години оглянула лікар Наталія Владімірова, 5 з надмірною вагою.

НАТАЛІЯ ВЛАДІМІРОВА, ЗАВІДУВАЧКА ВІДДІЛЕННЯ ДИТЯЧОЇ ЕНДИКРИНОЛОГІЇ У ПОЛІКЛІНІЦІ «ОХМАТДИТ»

Взагалі ожиріння це зараз епідемія 21 століття. А дітки, які пережили окупацію дуже багато мають надлишкову вагу. Тому правильно мамі розказати, як правильно харчувати, про фізичні вправи, ну і обстеження, тому що до ожиріння може привести не тільки неправильне харчування, а й порушення, в тому числі гормональні, ендокринні порушення.

А це лабораторія, яка обладнана дороговартісним обладнанням. Воно дозволяє зробити аналіз крові за двадцятьма чотирма показниками. Через 15 хвилин лікар бачить результати у себе на комп’ютері. Про дітей, у такий спосіб, подбали у Благодійному фонді компанії, що співпрацює з Охматдитом.

ОЛЕКСАНДР ВОСКОБОЙНІК, ДИРЕКТОР “НВФ” “УРОЖАЙ”

До війни було тяжко, а зараз тим паче. Не всі можуть забезпечити якісну медицину своїм дітям, жителям громад. Чому ми і пішли на цей крок і зараз бачимо у цьому великий позитив.

350 дітей із Черкащини змогли оглянути лікарі Охматдиту. Особливість таких прийомів у тому, що окрім рекомендацій і призначення лікування, фахівці озброюють батьків знаннями , пояснюючи їм суть проблеми та окреслюють способи як її уникнути у подальшому.

ОЛЬГА МЕДВЕДЄВА, ЗАВІДУВАЧКА ПЕДІАТРИЧНОГО ВІДДІЛЕННЯ КОНСУЛЬТАТИВНО- ДІАГНОСТИЧНОЇ ПОЛІКЛІНІКИ НАЦІОНАЛЬНОЇ ДИТЯЧОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ЛІКАРНІ «ОХМАТДИТ»

Рекомендувати модифікувати стиль життя, покращувати контакт з дітьми, бо й батьки знаходяться в стані стресу. Тому отакий комплексний виїзд і огляд він дуже корисний як для дорослого населення, так і для дитячого.

Вперше виїзний прийом лікарі Охматдиту провели у травні 2022 року. Тоді поїхали до дітей визволеної Київщини. Нині бачать у цьому свій обов’язок. Відтоді уже оглянули 15 тисяч дітей у різних областях України.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Черкаські Мавпи» зіграють на благодійному турнірі в Івано-Франківську

З 20 по 22 вересня в Івано-Франківську відбудеться благодійний турнір з баскетболу до Дня захисників та захисниць України. Про...

Водію, який збив сім’ю з дитиною в Умані, дали умовний термін

37-річний чоловік отримав умовний термін за скоєну аварію, в якій постраждала ціла родина: сторона обвинувачення готує апеляційну скаргу. Про...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x