УкраїнаНові правила мобілізації: що зміниться після 16 липня

Нові правила мобілізації: що зміниться після 16 липня

-

- Advertisment -

Після 16 липня чоловікам, які оновили свої дані в ТЦК, ЦНАП або через додаток “Резерв+”, можуть почати надходити повістки на ВВК за адресою проживання. Повістки отримають не всі, оскільки дані актуалізували понад 3 мільйони осіб, а потреба в мобілізації менша.

повістка ТЦК ухилянт мобілізаціяПризовники, які оновили дані, можуть пред’явити електронний документ під час перевірок поліцейськими або співробітниками ТЦК.

З 17 липня військовозобов’язані чоловіки можуть виїжджати за кордон лише за умови оновлення даних. Жінкам-медикам також бажано мати при собі цей документ.

Наслідки неоновлення даних у ТЦК

Юристи попереджають: уникнути оновлення даних не вийде. Чоловіки, які не оновили свої дані, будуть викликатися до ТЦК за місцем прописки, використовуючи дані демографічного реєстру або реєстру фізичних осіб платників податків. Якщо чоловік не має прописки, повістку можуть вручити на роботі, на вулиці або на блокпості.

У разі неоновлення даних відомості про таких чоловіків передадуть до єдиної інформаційної системи МВС, що може призвести до їхнього примусового доставлення до ТЦК.

Ігнорування повістки

Повістка на ВЛК вважається врученою, навіть якщо призовник відмовився її отримувати або не був вдома. Якщо повістку проігнорувати, поліція має право адміністративно затримати громадянина. У разі повторного ігнорування, ТЦК може через суд обмежити право військовозобов’язаного водити автомобіль. Поліція також може примусово доставити порушника до ТЦК.

Штрафи за неоновлення даних у ТЦК

Штраф за неоновлення даних у ТЦК становить від 17 до 25 тисяч гривень. Перевірити нарахування штрафу можна через додаток “Дія”. Оплата штрафу не звільняє від обов’язку прийти до ТЦК. Несплата штрафу призведе до накопичення боргу, примусового стягнення грошей з банківських рахунків та арешту майна.

Винятки з штрафів надаються лише в індивідуальних випадках, наприклад, через тривалу хворобу до 16 липня. Кожен випадок розглядається окремо.

Ці зміни мають на меті удосконалення процесу мобілізації та актуалізацію даних військовозобов’язаних.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах проведуть благодійний рок-концерт

На площі біля Черкаської міської ради відбудеться безкоштовний благодійний концерт на підтримку ЗСУ популярного українського рок-гурту KOZAK SYSTEM. Про...

На Черкащині за літо шість шкіл припинили свою діяльність

За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, упродовж літнього періоду в області шість шкіл зупинили свою діяльність, шість...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x