НовиниЧеркасиНа Черкащині надзвичайна спека: «тропічне» тепло навіть уночі

На Черкащині надзвичайна спека: «тропічне» тепло навіть уночі

-

- Advertisment -

На Черкащині тримається аномальна спека. Погода стає випробуванням, особливо для мешканців міст. Про це пише Черкаський обласний гідрометцентр.

Найближчі 10 днів антициклон продовжить «випробовувати» Черкащину спекою. Тропічні, навіть екваторіальні ночі 20-25º, вдень спека 35-39º, на поверхні грунту більше 60º!

Проте, через перегрівання земної поверхні в окремих районах можуть виникати потужні висхідні потоки, які провокуватимуть короткочасні грозові дощі.

Антициклон гарантує не тільки ясне небо, а й не дає можливості випаровуватися в атмосферу викидам автомобілів та промислових підприємств, що зумовлює накопичення шкідливих домішок у приземному шарі атмосфери.

В умовах міста спека завжди переноситься гірше. Під прямими променями сонця асфальт та стіни будинків можуть нагріватися до 65-70°. З кожного квадратного метра поверхні в спеку випромінюється 7-8 тисяч кілокалорій теплової енергії. Це і створює ефект фінської сауни. Але в парну ми заходимо на кілька хвилин, а в такій розжареній атмосфері людина може перебувати годинами. Для організму це серйозний стрес.

Бережіть себе! Вільний час, якщо є можливість, краще проводити на природі, за містом, біля водойм. Прогулянки в умовах міста, здійснювати в ранні ранкові або вечірні години.

Дивіться також:

Як допомогти людині, яка перегрілася – поради черкаської лікарки (ВІДЕО) 

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах проведуть благодійний рок-концерт

На площі біля Черкаської міської ради відбудеться безкоштовний благодійний концерт на підтримку ЗСУ популярного українського рок-гурту KOZAK SYSTEM. Про...

На Черкащині за літо шість шкіл припинили свою діяльність

За словами начальника обласного управління освіти Валерія Данилевського, упродовж літнього періоду в області шість шкіл зупинили свою діяльність, шість...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x