НовиниЧеркасиЧеркаський драматичний театр готує двомовний проєкт «Чарівник країни ОЗ»...

Черкаський драматичний театр готує двомовний проєкт «Чарівник країни ОЗ» (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Масштабний проєкт готує колектив Черкаського музично-драматичного театру. Мюзикл «Чарівник країни ОЗ» готують одразу у двох версіях: українською та німецькою мовами. Орієнтуються на міжнародний рівень. Повідомляє власний кореспондент ВІККА.

АНДРІЙ МАСЛАКОВ, РЕЖИСЕР ТЕАТРУ
Це перший український мюзикл, який написаний німецькою мовою. І це буде перше виконання мюзиклу німецькою мовою в Україні. Також є україномовна версія. По суті, це два мюзикли.

Ідея проєкту належить німецькому драматургу Магнусу Райтшустеру, який написав лібрето мюзиклу, переосмисливши сюжет Френка Баума.

Музику ж до текстів написав режисер Андрій Маслаков. До фінансування постановки долучився німецький меценат. Відповідно, творча група готується виступати перед україномовною та німецькомовною аудиторіями.

Андрій Маслаков

АНДРІЙ МАСЛАКОВ, РЕЖИСЕР ТЕАТРУ
Співати це півбіди, а розмовляти — це ціле діло. У нас зараз тривають виснажливі репетиції.

Головна героїня історії — дівчинка Дороті, яка через ураган опиняється у казковій Країні ОЗ. На шляху до неї долучаються Лев, Опудало та Дроворуб. Кожен щось шукає в житті, і сподівається на допомогу чарівника країни ОЗ. Головну роль виконують Анастасія Бринько та Маргарита Бєлкіна.

АНАСТАСІЯ БРИНЬКО, АКТОРКА
Вона не ставить для себе якихось обмежень, вона хоче вирватися з тієї реальності, в якій живе. Втративши своє звичне життя, вона розуміє: те, що вона мала, вартувало багато. Дуже часто ми, люди, лише коли щось втрачаємо, розуміємо його цінність.

Головного ж лиходія, злого чаклуна, грає Олександр Гуменний. Зізнається, грати мерзотника, не хотілося, попри те, розуміє відповідальність цієї ролі.

ОЛЕКСАНДР ГУМЕННИЙ, АКТОР
Чим правдивіше його зіграєш, тим буде більше відрази до цього героя і на його фоні будуть краще виглядати герої позитивні.

Ця містична історія написана близько 120 років тому. Черкаський колектив спільно з німецькими колегами адаптував сюжет до українських реалій. Глядач зможе впізнати у казкових персонажах сучасних політичних діячів. Мотивуюча вистава призначена для сімейного перегляду. Обіцяють: буде цікаво як дорослим, так і дітям.

Адміністрація театру працює над домовленостями про гастролі черкаського театру у Німеччині. Не виключають можливість виступити в інших німецькомовних країнах. Тим паче, цей сюжет про вигадану країну ОЗ Європа давно знає і любить.

РОМАН СУЩЕНКО, ЗАСТУПНИК ГОЛОВИ ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛРАДИ
За кілька місяців до початку другої світової війни на одному з останніх кінофестивалів у Каннах, останній перед війною в Європі екранізація цього твору отримала два оскари, і один із них за найкращу пісню.

Олеся ОМЕЛЬЧЕНКО, Іван ДУДА, телеканал ВІККА

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині збили 5 ворожих БпЛА

З ночі до ранку на Черкащині тривала повітряна тривога, під час якої оборонці неба відбили чергову повітряну атаку ворога....

Віра в дитячий талант: черкаський благодійник нагородив учасників конкурсу дитячого малюнка (ВІДЕО)

В офісі інвестиційного фонду «Олімп – гарант» лунає дитячий сміх. Тут зібралися переможці та учасники організованого фондом конкурсу дитячого...

Цікаве:

Три важливі питання про цифрову автоцивілку

Кожному водієві в Україні відомо, що сідати за кермо...

Як зекономити на покупці канцтоварів для школи?

Як зекономити на покупці канцтоварів для школи? Шкільні канцтовари —...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x