НовиниЧеркасиНа пляжах Черкас виявили кишкову паличку та яйця аскарид 

На пляжах Черкас виявили кишкову паличку та яйця аскарид 

-

- Advertisment -

Про ситуацію на пляжах та у місцях масового відпочинку населення на водних об’єктах повідомляє Черкаський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Державна установа продовжує здійснювати дослідження якості води пляжів, зокрема комунальних пляжів «Митницький», «Казбетський», «Соснівський – 1» у місті Черкаси, міського пляжу у Ватутіному та 26 місць масового відпочинку населення на водних об’єктах.

За результатами лабораторних досліджень 35-ти проб води водойм та 8-ми проб піску в місцях рекреаційного використання не відповідали гігієнічним нормативам:

  • за мікробіологічними показниками (індекс лактозопозитивної кишкової палички) 1 проба води акваторій пляжу  «Соснівський – 1» міста Черкаси  та 2 проби з водойм  у місцях масового відпочинку  міста Сміла на річці Тясмин. 
  • за паразитологічними показниками (виявлено життєздатні яйця аскарид) 1 проба піску  на береговій лінії пляжу «Казбетський» міста Черкаси.

За санітарно-хімічними показниками  відхилень не виявлено.

Фахівці Центру на пляжах та у місцях масового відпочинку відібрано та досліджено 18 проб питної води. За санітарно-хімічними та показниками епідемічної безпеки, відхилень від гігієнічних вимог не виявлено.

Про результати досліджень поінформовано Головне управління Держпродспоживслужби в Черкаській області, голів відповідних територіальних громад,  направлені пропозиції  балансоутримувачам пляжів та місць масового відпочинку на воді щодо проведення необхідних профілактичних заходів.

Будь-яких ускладнень санітарно-епідемічної ситуації, спалахів інфекційних захворювань, пов’язаних із місцями рекреаційного водокористування,  на території області  не зареєстровано.

Моніторинг якості та безпечності води та ґрунту (піску) на пляжах та у місцях масового відпочинку на водних об’єктах області триває.

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

«Моліться українською мовою»: чим завершилося протистояння вірян у Черкасах (ВІДЕО)

У Черкасах Свято-Михайлівський кафедральний собор, який розташований у Соборному парку, став місцем протистояння вірян. Повідомляє власний кореспондент ВІККА. Зранку прихильники...

Трохи більше 100 доларів: яка середня пенсія у Черкасах

Середня пенсія в Черкасах сьогодні це 5098 грн, а мінімальна зарплата в Україні 8000. Про це повідомляє Опендатабот. 43% пенсіонерів...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x