Хліб від черкаського хлібзаводу здорожчає на п’ять відсотків. Зміну вартості диктує здорожчання комунальних послуг, паливно-мастильних матеріалів та інгредієнтів. Проте ціну поки максимально стримують і робитимуть це до останнього, розповів директор заводу Олег Швець, пише Суспільне.
За словами директора, вже є критичні показники, які вказують на необхідність підвищення цін:
“Перш за все, це зростання ціни на газ, на понад 28 відсотків. Також зросли ціни на електроенергію – у порівнянні з кінцем травня на 31 відсоток. Ціни на паливно-мастильні матеріали повернулися до часу, коли почалася повномасштабна війна – ціна виросла на 15 відсотків. Вартість дріжджів зросли на три відсотки. Також є тенденція росту ціни на борошно”.
Востаннє вартість на свою продукцію, зазначив Олег Швець, вони підіймали наприкінці 2022 року.
На заводі випікають понад 200 видів хліба, розповіла начальниця виробництва Оксана Ткачук. На різний смак і гаманець.
“Ми рахуємо роботу за добу. Виробляємо продукції до 70 тонн за добу. За зміну виходить десь по 30-35 тонн”, – розповіла начальниця виробництва Оксана Ткачук.
Високорецептурний хліб, додала вона, коштують у межах 35 гривень за кілограм.
Загалом, продукція здорожчає на п’ять відсотків, розповів директор заводу Олег Швець. Тобто 400-грамовий батон, середня вартість якого 20 гривень, здорожчає на одну гривню.
Нагадаємо, що всі три черкаські хлібзаводи належать ексдепутатам Верховної Ради України із Кропивницького братам Табаловим.