НовиниОсвітаЧеркаські школярі змагалися і вчилися професії рятувальника (ВІДЕО)

Черкаські школярі змагалися і вчилися професії рятувальника (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Збивають м’ячі з брандспойта, вчаться надягати костюми рятувальника та надавати першу медичну допомогу. 8 команд юних пожежників з шкіл Черкас та району зустрілися, щоб познайомитися з професією надзвичайника. Знімальна група vikka.ua побувала на змаганнях черкаських школярів. 


Для цього працівники ДСНС підготували для учасників 8 локацій. 

”На даних локаціях вони отримують спеціальні знання з домедичної допомоги, з мінної небезпеки, грають в юного ствольщика, збивають м’ячі зі стендів”, – розповідає головний фахівець відділу цивільного захисту Черкаського районного управління ДСНС Олександра Нижник.

Дарина з команди “агенти 101” приміряє на себе роль рятувальника вперше. Сьогодні відчула на собі вагу брандспойта і спробувала ще й виконати завдання — збити м’яча.


“Це дуже круто, коли вода починає литися і це так прикольно. Шланг був не дуже важкий, взагалі було цікаво і дуже для мене вперше це робила і мені було цікаво”, – ділиться учасниця команди “Агенти 101” Дарина Вдовенко.

Ліза з команди “Байрактар” замислюється над професією рятувальника, але спочатку пробує надягти спеціальний костюм.

Надягати не важко, рухатися трошки тяжко, тому що вони широкі і великі, трошки не порозміру і каска трошки важка”, – каже учасниця команди “Байрактар” Ліза.


Катерина з Городища перевіряє свої знання з першої медичної допомоги на практиці. Про те, як допомогти людині відповідає чітко: “Подивитись чи є пульс, чи людина дихає. Якщо ні, то очистити ротову порожнину від сторонніх предметів, забезпечитись, що нічого не передавлює певні кінцівки в людини і почати серцево-легеневу реанімацію”.

Інстуктор Володимир розповідає, що учні досить обізнані у питаннях першої медичної допомоги. Проте сьогодні на заході ці знання поглиблюють. Адже Володимир зазначає, що про це повинен зараз знати кожен.


“В сьогоднішніх умовах іде війна і можливі різні ситуації, вибухи, якісь руйнування і сьогодні мабуть кожен може набагато частіше зіткатися з цим ніж раніше ніж у якісь мирні часи”, – розповідає інструктор з надання першої допомоги від Червоного хреста Володимир.

Черкаські надзвичайники перевіряють юних рятувальників ще й на знання мінної безпеки. І показують з яким обладнанням працюють у разі хімічної та радіаційної небезпеки.


“Ми показуємо панорамні маски фільтруючі коробки, індивідуальні дозиметри Гейгера 2, полімастер, дозиметр кромек для виміру радіаційного фону, показуємо сигналізатор аналізатор ГЗМ-5”, – розповідає начальник відділення радіаційної та хімічної розвідки Марія Віль.

Організатори вирішили переможців не визначати. А всіх учасників нагородили грамотами та подарунками.

 

Читайте також:

У Черкасах завершилася акція зі збору російськомовної макулатури для допомоги нашим захисникам. Її ініціювали відвідувачі Територіального центру надання соціальних послуг міста Черкаси.

 

Приєднуйтеся до телекомпанії ВІККА:

Читайте новини на сайті: https://www.vikka.ua

Підписуйтеся на Telegram: https://t.me/vikka_news

Коментуйте в Facebook: https://www.facebook.com/TelekanalVIKKA

Дивіться в Instagram: https://www.instagram.com/vikka_tv

Підтримайте донатами: А-банк 5375235110071785

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Водій BMW не дотримався безпечної швидкості та в’їхав у відбійник біля Умані

На трасі Київ — Одеса неподалік Умані сталася дорожньо-транспортна пригода через недотримання водієм безпечної швидкості. Про це повідомляє пресслужба...

На Черкащині тренується національна жіноча збірна з ампфутболу (ВІДЕО)

На базі «Табір Максимум» проходять інтенсивні тренування. Уже в листопаді команда вирушить на чемпіонат світу, в якому візьмуть участь...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x