НовиниМикола Каплій: Міліцію із Заходу та Центру треба перекинути...

Микола Каплій: Міліцію із Заходу та Центру треба перекинути на Схід

-

- Advertisment -

За три дні міліцейські підрозділи Луганська і Донецька варто замінити на міліціонерів із Центру і Заходу. Так можна змінити ситуацію із бездіяльністю міліції, що склалася на Сході. Про це "Газеті по-українськи" повідомив екс-начальник Черкаської обласної міліції Микола Каплій.

– Ситуація дуже складна. Донецька і луганська міліція звикла працювати на місцевих олігархів. Тепер ці олігархи заправляють всім парадом, тому міліція стояти за народ не може. Заміною керівництва силових структур ситуацію не зміниш. Особовий склад у цьому випадку залишається тим же. Його налаштувати на роботу дуже важко. Там депресивний район. Набрати із цивільних нині, те, що пропонує Турчинов, результату не дасть. Люди мають бути навчені. Крім того, бачили Крим, де місцеві контрактники зразу перейшли на бік Росії. У шахтарів теж є родини. На них будуть чинити тиск через родини. Тому цей варіант працювати не буде. Треба провести ротацію кадрів з інших областей. По перше, призначити керівників із різних областей, другий крок – особовий склад сформувати з різних областей Центру і Заходу, – каже Каплій.

Крім того, на думку екс-начальника міліції Черкащини, силовиків Донецької і Луганської областей треба взагалі звільнити.

– Працювати вони не зможуть. Подивіться, де вони живуть і живуть їхні сім'ї? Міліціонерів, якщо не підкуплять, то будуть залякувати через родини. Тих, хто бездіяв, треба всіх звільнити. Щоб ситуація змінилася має бути політична воля у країні, належне керівництво Міністерства внутрішніх справ. На жаль, фаховий там один — Євдокименко, але сам вирішити все він не може. Оновленим підрозділам треба правильна команда і повноваження згідно закону. У Костянтинівці райвідділ не чинив опору, бо не було зброї. Для чого міліція без зброї? А як вони думають захищати людей? – обурюється Каплій.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Побиття ветерана у Смілі: справа перебуває під контролем

Справа із побиттям ветерана у Смілі тримається під контролем поліції і народного депутата України Олександра Завітнєвича. «Як і обіцяв, тримаю...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x