НовиниСлужбовці Держкомзему намагалися двічі продати одні й ті ж...

Службовці Держкомзему намагалися двічі продати одні й ті ж ділянки

-

- Advertisment -

Прокуратура Черкаської області провела перевірку, під час якої викрила злочинну схему подвійної передачі земельних ділянок у власність вартістю понад 2 млн грн. Про це інформує прес-служба прокуратури в Черкаській області.

Під час перевірки щодо дотримання законності передачі земельних ділянок у власність в діяльності Головного управління Держземагенства у Черкаській області встановлено порушення.

Так, службові особи цієї структури у березні цього року протиправно видали накази, якими передали 3,2 га земель сільськогосподарського призначення, розташованих в адміністративних межах Геронимівської сільської ради, у власність 41 громадянину.

Підставою до цих дій стала землевпорядна документація, яка була розроблена з порушенням закону та затверджена Дерземагенством на підставі незаконного дозволу Черкаської районної державної адміністрації.

Разом з тим встановлено, що вказані земельні ділянки ще у 2007 році вже були передані у власність іншим громадянам. З метою приховання цього факту та слідів злочину, посадові особи вказаних органів вдалися до знищення документації, яка надалі стала підставою для видачі первинних державних актів. Завдяки своєчасному втручанню прокуратури області більша частина документації була збережена.

За фактом прокуратура розпочала кримінальне провадження за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем).

 

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x