НовиниПроїхавши сходом країни, Гриценко побачив лише імітацію АТО

Проїхавши сходом країни, Гриценко побачив лише імітацію АТО

-

- Advertisment -

Антитерористична операція, що проводиться на сході країни, повністю легітимна. Про це в ефірі телеканалу "Україна" заявив кандидат на пост Президента України, народний депутат зі Звенигородщини Анатолій Гриценко.

За словами Гриценка, "фактично, зараз антитерористична операція тільки розпочалася, а не продовжилася".

– На початку минулого тижня я проїхався сходом країни, був і в Луганську, і в Донецьку, бачив, скоріше, імітацію, а не антитерористичну операцію. Коли захоплені приміщення ніхто не перекривав, не відключав там воду, світло, туди спокійно підносилася їжа. Зараз, з великим запізненням, влада почала показувати, що зі зброєю в руках країна захищатиме себе від диверсантів і терористів. Я не знаю жодної такої країни у світі, яка дозволила б на своїй території діяти диверсантам з ПЗРК. Це неприпустимо. Ці мерзотники прикривають себе, стріляючи зі спин жінок й дітей, – зазначив Гриценко.

Гриценко вважає, що існують тактики протидії озброєним людям, які прикриваються людьми.

– Я як офіцер стверджую, що це порушення правил, узаконених міжнародними конвенціями з ведення збройної війни. Але якщо вони діють так, очевидно, варто вивчити досвід, який застосовувався на Балканах, де теж прикривалися цивільними особами та дітьми. У такому випадку, учасникам АТО давали сигнал (наприклад, сигнальна ракета вгору) і через 30 секунд має бути відкритий вогонь. Це робили для того, щоб люди розуміли, що їх використовують, як щит. Вони тікали, і неприкритими залишалися диверсанти і терористи, – говорить Гриценко.

На думку Гриценка, щодо того, що стосується легітимності антитерористичної операції на Сході, "все абсолютно правильно, відповідно до закону про антитерористичну діяльність".

– Коли не вистачає сил і засобів СБУ, закон передбачає використання підрозділів і частин інших силових структур. Включаючи прикордонників, Національну Гвардію, Внутрішні Війська, підрозділи Збройних Сил. Всі ці крики з Кремля – це істерика. Насправді, головний диверсант – це Путін, – заявив народний депутат.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x