56-річний мешканець села Макіївка Черкаського району захворів на ботулізм. Про це повідомляється на сайті Черкаського обласного центру контролю та профілактики хвороб.
Хворий 1 жовтня вживав тушонку з гуски домашнього приготування, яка вочевидь була виготовлена з порушенням елементарних санітарних правил та технологічних процесів. Це послужило причиною захворювання.
Симптоми отруєння у хворого проявлялися впродовж чотирьох днів після вживання зараженого продукту (розлади зору, диспепсичні явища). 11 жовтня чоловік звернувся до інфекційного відділення Смілянської міської лікарні, де йому встановили діагноз «ботулізм». Хворого госпіталізували до Черкаської міської інфекційної лікарні. Зараз чоловік перебуває на лікуванні у стані середньої важкості. Йому введено протиботулінічну сироватку.
Зазначимо, що це вже другий з початку року випадок ботулізму на Черкащині.
Медики наголошують на важливості дотримання головних вимог технології приготування м’ясних консервів, в’ялених і копчених виробів з риби та м’яса. Потрібно обов’язково проводити термічну обробку та своєчасно звертатися за медичною допомогою.