Маївки цьогоріч будуть особливо затратними. Ціни на м’ясо напередодні вихідних поповзли вгору. Найбільше здорожчала свинина. На базарі за кіло нині правлять в середньому 60 гривень. Перший ціновий стрибок, кажуть господині, відбувся ще за два тижні до Великодня. Відтоді м’ясо тільки дорожчає, інформують "ВІККА-НОВИНИ".
Черкащанка Оксана травневі свята завжди зустрічає в лісі зі смачним шашликом. Для страви обирає свинину. Саме з неї, каже жінка, шашлик соковитий і м’який. Утім цього року він став ще й розкішшю.
– Побалувати себе можна, але ціни високі, – каже Оксана.
За кіло свинини на ринку просять в середньому 60 гривень. Що кращий шматок – то дорожче. Та попит на м’ясо мізерний, бідкаються продавці.
– Брали більше. Цьогоріч дуже важко, – говорить продавчиня Валеннтина.
Анатолій – професіонал шашличної справи. Працює в одному з ресторанів Черкас. Найкраще, говорить, обирати для шашлику свинячий ошийок. Він і жирніший, і м’якіший. Ще експерт радить пильно придивлятися до м’яса – щоб не зіпсувати собі ж маївку.
– Він має бути рожевого кольору із цільними прожилками, –пояснює Анатолій.
На ринок по м’ясо чоловік навідується щотридні. Він, як ніхто, знає про ціносказ на основний інгредієнт м’ясних страв. Каже: кусючими ціни на нього стали ще напередодні Великодніх свят.
Та м'ясо в ціні протримається недовго, кажуть знавці. Як тільки завершиться марафон вихідних – відразу поповзуть донизу.