НовиниВибори в Черкасах під загрозою зриву через відсутність фінансування...

Вибори в Черкасах під загрозою зриву через відсутність фінансування (ВІДЕО)

-

- Advertisment -

Вибори в Черкасах імовірно почнуть фінансуватися аж із 6 травня, коли на чергове засідання сесії міської ради зберуться депутати. Про це повідомляє ГМ ОПОРА.

30 квітня відбулося засідання депутатської комісії з питань стратегічного розвитку, бюджету, фінансів, цін, тарифів та регуляторної політики. Члени комісії проголосували за проект рішення про внесення змін до міського бюджету на 2014 рік, який стосується і фінансування виборів міського голови Черкас та депутатів Черкаської міської ради. Щоб рішення почало діяти, за нього мають проголосувати депутати на сесії міської ради, яке відбудеться 6 травня. До цього часу вибори фінансувати не будуть.

Як коментує ситуацію голова комісії Сергій Отрешко, проект рішення, крім вирішення питання виборчого процесу, також містить й інші видатки, зокрема і фінансування діалізного центру "Фрезеніус", який лікує хворих на гостру ниркову недостатність.

– Ми мали певну колізію. Якби ми зараз погодили цей проект рішення, а сесія, умовно кажучи, 6 травня не ухвалила позитивного рішення по бюджету в цілому, то вибори ми б забезпечили, але лікування хворих та інші видатки не забезпечили б однозначно. І коли б вони були забезпечені – невідомо, – коментує Сергій Отрешко.

Окрім цього, Сергій Отрешко наголосив, що ухвалення рішення щодо фінансування виборів фактично залежить від тієї влади, яку переобирають, а це неправильно. Тобто зараз все залежить від того, чи затвердить проект рішення міська рада, чи ні.

Нагадаємо, що раніше комісія не могла зібратися через відсутність кворуму. Попри відсутність фінансування, територіальна виборча комісія повноцінно працює, а необхідні канцтовари доводиться купувати за власні кошти.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

42-річна керівниця Черкаської обласної прокуратури написала заяву про звільнення

42-річна керівниця прокуратури Черкаської області Катерина Шевцова написала заяву про звільнення. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора України на...

На Черкащині від початку року зупинили майже 3 тисячі нетверезих водіїв

За 10 місяців 2024 року поліцейські Черкаської області склали 2 827 протоколів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння....

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x