У черкаській школі №26 розгорнувся справжній кулінарний цех. Тут готують тушонку для бійців. Сьогодні закривають перепелів. Заготівлю провізії для бійців тут почали із 7 березня.
Бажаючих долучитися не бракує. Хочеться бути корисними, а не нервувати перед телевізором вдома, говорять волонтери.
Першу партію курятини здобули силами міського департаменту освіти. Потім підключилися небайдужі підприємці. Лише сьогодні підвезли 120 кілограмів річкової риби. Тепер вона уся у банках.
Поряд закривають останні банки із перепілками. Тушок волонтери привезли аж півтони. І увесь цей об’єм встигли переробити між сигналами повітряної тривоги за пів дня.
Галина Титаренко директорка ЗОШ № 26:
«Вже десь 1300 банок ми закатали. Сьогодні роздаємо частину по автоклавах тим людям, які нам допомагають. Перші 2 дні допомогло нам підприємство – воно масово забирало банки».
Вже готову тушонку із Черкас розвезуть на позиції до наших захисників зі збройних сил України.
Читайте також