НовиниУ Холодному Яру вшанують козаків різних епох (анонс)

У Холодному Яру вшанують козаків різних епох (анонс)

-

- Advertisment -

Цими вихідними, 12 – 13 квітня, на Чигиринщині відбудуться вшанування борців за волю України різних епох – Гетьмана України Богдана Хмельницького, козацтва Армії УНР та полку гайдамаків Холодного Яру. Гостей прийматимуть Суботів, Матвіївка, Мельники та х. Буда. Співорганізатори меморіальних заходів – Історичний клуб "Холодний Яр" та Всеукраїнське об’єднання "Свобода"

День перший

Вшанування розпочнуться о 10.00 в Суботові, що в Чигиринському районі Черкаської області. Панотець Володимир проведе панахиду в Іллінській церкві за Гетьманом Богданом Хмельницьким, його синами, старшиною та козацтвом, а також генералом-поручником Михайлом Омеляновичем-Павленком і учасниками Першого зимового походу Армії УНР, яка в лютому 1920 року прийшла на Чигиринщину. По завершенні панахиди панотець проведе біля Іллінської церкви освячення верби.

Відбудеться й екскурсія на замчище Богдана Хмельницького та до 200-літньої хати суботівського гончаря.

О 12.30 – виїзд у холодноярське село Матвіївку (Чигиринський р-н), де біля пам’ятника козакам і старшинам полку гайдамаків Холодного Яру о 13.30 розпочнеться меморіальний мітинг. Заплановано й відвідини Попової хати, де в середині лютого 1920 р., під час Першого зимового походу, кілька днів жив легендарний український командарм Михайло Омелянович-Павленко.

О 14.30 – 15.30 – поминальний обід у Матвіївці.

О 15.45 – 18.45 – похід на Вовчий шпиль, де у 1919 – 1920-х роках таборувалися холодноярські партизани.

В околицях Вовчого шпиля заплановано провести молодіжний патріотичний табір.

День другий

10.00 – 11.30 – меморіальний мітинг у центрі с. Мельників – колишньої "столиці Холодноярської республіки", під час якого делегація вшанує могили Василя Чучупака та холодноярців на цвинтарі Мельників.

12.15 – 12.45 – освячення зброї на берегах Гайдамацького ставу біля Мотриного монастиря, яке звершить протоієрей Василь Циріль УПЦ Київського Патріархату.

13.15 – 14.00 – покладання квітів на символічну могилу останнього кошового Запорозької Січі Петра Калнишевського на х. Буда, відкриття меморіалу Небесної сотні (автори Микола Теліженко та Юрко Олійник), заупокійна літія за невинно-убієнними за волю України в час важких протистоянь та молитва за Україну! (звершить протоієрей Василь Циріль).

14.15 – 15.00 – поминальний обід.

15.00 – 16.30 – концерт патріотичної пісні, під час якого відбудеться презентація книжки Романа Коваля та Петра Гогулі "Медвинське повстання" і диску визвольних пісень ХХ ст. "Ми сміло в бій підем", який підготували студія "Рутенія" та Історичний клуб "Холодний Яр".

17.00 – від’їзд делегацій.

За довідками можна звернутися телефонами 098-00-26-994 (Петро), 066-270-20-98 і 067-845-60-64 (Максим).

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

В Орловці сталася ДТП, двоє людей постраждали

Учора близько 16:30 в Орловці сталася дорожньо-транспортна пригода за участю автомобілів Volkswagen Т4 та Volkswagen Passat. Про це повідомляє...

Судитимуть жительку Черкас, яка вдарила ножем свого співмешканця під час сварки

До суду скеровано акт щодо жительки міста Черкаси, яка вбила свого співмешканця при перевищенні меж необхідної оборони. Про це...

Цікаве:

Іграшки для дорослих: як вибрати ідеальний девайс для яскравих відчуттів

У сучасному світі іграшки для дорослих стають невід'ємною частиною...

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x