Зазвичай новорічні та різдвяні свята асоціюються з атмосферними та символічними десертами. Саме таким є мандаринове тірамісу з апельсиновим просоченням та мандариновим курдом – ідеальний варіант для того, щоб здивувати гостей ефектною подачею та бездоганним смаком. Про це йдеться на сайті OBOZREVATEL.
Смаколик, як і класичний рецепт тірамісу, не потребує випічки і готується практично з закритими очима. Так само і з’їдається на “Ура”.
Інгредієнти:
- печиво савоярді
Для просочення:
- мед\цукор – 30 г
- сік лимона\апельсина – 100 мл
Для крему:
- маскарпоне – 300 г
- вершки 30% – 450 мл
- цукрова пудра – 70 г
Для мандаринового с:
- мандариновий сік – 120 мл
- цукор – 90 г
- жовтки – 4 шт
- масло вершкове – 40 г
- цедра апельсина\лимона
Спосіб приготування:
- Для початку приготувати крем. Холодні вершки збити з пудрою до стійких піків.
- Додати охолоджений маскарпоне і довести до однорідності.
- Далі – приготувати курд. Збити жовтки з цукром, після чого додати сік та цедру. Поставити на водяну баню.Варити упродовж 4-5 хвилин.
- Зняти з вогню. Додати масло і вимішати до однорідності. Процідити масу через сито.
- Для приготування просочення потрібно з’єднати усі компоненти та довести до кипіння.
- На цьому етапі потрібно зібрати торт. Для цього печиво просочити спочатку сиропом, потім занурити у курд, після цього викласти у форму та перемазати кремом. Повторювати поки не закінчаться компоненти. Боки теж помазати кремом. Дати постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин, а потім поставити в холодильник на 5 годин.Смачного!