Ірина Пустовіт, учителька початкових класів Черкаської гімназії № 9.
Моя родина дотримується правильного збалансованого раціону. Ми готуємо переважно просту їжу, але є кілька рецептиків, якими можна себе побалувати. Один із них це дуже смачний та корисний курячий торт.
Для його приготування вам потрібно:
Для млинців:
Курячий фарш – 800 г
Яйця – 2 шт.
Молоко – 300 мл.
Базилік (сушений) – за смаком
Сир твердий – 100 г
Кукурудзяний крохмаль – 40 г
Спеції, сіль.
Для соусу:
Шпинат – 500 г (можна морожений)
Сир кисломолочний – 230 г
Йогурт білий – 150 г
Сіль, спеції.
Як приготувати:
- Курячий фарш, яйця, молоко, базилік, сир твердий, крохмаль та спеції збиваємо в блендері і смажимо млинці.
Щоб млинці не порвались під час приготування, необхідно основу розмазувати по пательні заввишки 5 мм, смажити на маленькому вогні під кришкою, для смаження використовувати трішки оливкової олії.
- Шпинат, сир кисломолочний, йогурт і спеції теж збиваємо в блендері до однорідної маси.
- Складаємо млинці, перемазуючи соусом один за одним. Ставимо в холодильник на 30–60 хв.
Насолоджуємося ситною білковою вечерею. Смачного!
Як розповідав сайт vikka.ua, вечеряємо: крем-суп із гарбуза від родини Марченків