Новини на ВІККАВіККА-новиниМіськводоканал почав використовувати новітню технологію дохлорування води

Міськводоканал почав використовувати новітню технологію дохлорування води

-

- Advertisment -

Вода, що тече з кранів черкасців, більше не тхнутиме хлором. Традиційно двічі на рік міськводоканал проводив гіперхлорування живильної вологи. Вживати її впродовж доби суворо забороняли. Така процедура була потрібна, аби знищити можливі бактерії та мікроби у трубах. Та тепер потреба в ній практично зникла, говорять комунальники. На станції третього підйому «Черкасиводоканалу» запрацювала система дохлорування води. Про інші її вигоди розкаже Вікторія Курченко.

Її готували до запуску ще від минулої зими. Це станція дохлорування води. Ось у цих ємностях – головний конкурент хлору у знезараженні живильної вологи. Гіпохлорит натрію. Він дешевший за хлор, а головне – набагато безпечніший, говорять фахівці. На станцію третього підйому вода надходить по мережах аж із Сокирного. А це майже 15 кілометрів. Хоч її на водозаборі й очищують, та мережі старі, кажуть водоканалівці. Повторного забруднення не уникнути. Тож тут перед поданням на місто воду додатково обробляють гіпохлоритом натрію.
Олександр Каплінський, апаратник хімводоочищення КП «Черкасиводоканал»: «Це в нас ємність дозування гіпохлориту натрію. А ось це – сучасні дозувальні насоси, які перекачують цей гіпохлорит натрію в мережі».
Спеціальний аналізатор дозує кількість необхідної сполуки. Усе працює автоматично.
Надія Романюк, лаборант хіманалізу води КП «Черкасиводоканал»: «У цьому році не було жодного перевищення у воді ні хлору, ні порушень за кольоровістю, каламутністю. Це такі показники ми контролюємо. Решту – центральна лабораторія, яка розташована в Черкасах».

Не було цьогоріч і традиційного гіперхлорування води. Це тоді, коли живильна волога у кранах містян дуже тхне хлором. Потреба в такій профілактиці зникла завдяки цій станції, пояснюють водоканалівці.
Олександр Гончаренко, головний технолог КП «Черкасиводоканал»: «Гіперхлорування – не досить корисна річ. Великі дози хлору роблять воду агресивною. Вона руйнує трубопроводи. Та й великі втрати води».
На станції дохлорування щодня використовують до півтонни гіпохлориту натрію. Рідкого хлору для знезараження води треба було б набагато більше, кажуть фахівці.
Олександр Бут, начальник цеху ЕВКНС КП «Черкасиводоканал»: «Якщо цей експеримент вдасться на 24 кварталі на водозаборі «Соснівка», то, можливо, таку станцію встановлять на ДВС».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
попередня стаття
наступна стаття
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах патрульні затримали чоловіка за проникнення в автомобіль

На вулиці Олександра Маламужа в Черкасах заявник помітив незнайомця у своєму авто ВАЗ 2101 та викликав патрульних. Про це...

Стало відомо, скільки людей на Черкащині заявили про своє банкрутство

29 людей на Черкащині оголосили про своє банкрутство через неспроможність розрахуватись з боргами. Про це повідомив Опендатабот Найбільше серед банкрутів...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x