Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах активно обговорюють майбутнє однієї з головних вулиць

У Черкасах активно обговорюють майбутнє однієї з головних вулиць

-

- Advertisment -

Хрещатикові діалоги. У місті триває дискусія довкола реконструкції однієї з головних вулиць. Якому бути Хрещатику в майбутньому, посадовці радилися із громадськими організаціями й тамтешніми підприємцями. Активно до дискусій долучалися і прості містяни. Нагадаю, цьогоріч міська влада хоче здійснити масштабну реконструкцію Хрещатика. Із міського бюджету на це планують виділити близько 17 млн. грн.

Зі світу по нитці. У мерії збирають ідеї та пропозиції щодо майбутньої реконструкції Хрещатика. Минулої суботи зустріч організували із тамтешніми жителями. Ініціатором став Дмитро Бунякін – директор 17-ої школи, фасад і подвір’я якої цьогоріч зазнає змін. Прописаних по Хрещатику прийшло небагато, але дискутували вони активно.

Дмитро Бунякін, організатор зустрічі із місцевими жителями: «Я не можу сказати, що багато людей було, але були представники різних будинків. Їх цікавить більш прагматичні питання: що буде зроблено саме з їхнім помешканням. Говорили, які в кого проблеми: в кого з дахом, в кого з комунікаціями».

У понеділок у виставковій залі Муніципального центру розвитку зібралися вже представники міських громадських організацій.

Микола Макуха, організатор зустрічі із громадськими організаціями, ГО «Фонд громади м. Черкаси»: «Умовно із 30 організацій отримали таке запрошення. Це – лідери, люди, які працюють над розвитком громади в різних сферах. Їхні думка має бути врахована в таких проектах».

Щоправда, із запрошених активістів не прийшла і половина. Натомість зібралися чи не всі представники засобів масової інформації. Екскурсію Хрещатиком майбутнього присутнім проводив керуючий справами міськвиконкому Микола Кудрявцев.

Микола Кудрявцев, керуючий справами МВК: «Основною метою проекту є створення нового громадського простору, тобто простору, де вони можуть спілкуватися, де будуть поєднанні їхні різні інтереси».

Інтереси містян, продовжує посадовець, об’єднають декілька нових об’єктів. «Храм міста» облаштують у центральному РАЦСі. У приміщенні районних – з’явиться відкрита танцювальна студія. У сквері ім. Симоненка – майданчик для любителів поезії. На стінах Податкової «танцюватимуть» лазерні пташки та метелики. На підземному паркінгу під сквером за обласною адміністрацією екскурсію-монолог чиновника обірвав Павло Карась.

Павло Карась, ГО «Черкаський аналітичний центр»: «Дивимося на проект. Що тут нового? Нового: освітлення, тротуарна плитка. Єдина відмінність – це те, що прибрали 400 паркувальних місць. Прибрали навіть можливість заїзду на існуючу парковку на «Хрещатик-сіті» та до Хрещатика, 200. Вдалий приклад підземного паркінгу за драмтеатром».

Сумніви щодо вдалості проекту є і в архітектора Анатолія Ніколенка.

Анатолій Ніколенко, архітектор: «У чому сама концепція. Я от слухав і не міг зрозуміти: чи пішохідна зона, чи зона для відпочинку, чи залишимо все, як є? У чому сама суть концепції? Тут над цією концепцією треба пропрацювати кілька років, щоби довести її до пуття».

Свої пропозиції та ідеї висловили майже всі присутні.

Сергій Слинько, Черкаський обласний молодіжний ресурсний центр: «Як пропозицію пропоную передбачити і велопарковки, і карти цих велопарковок, щоби було зрозуміло, де можна зупинитися».

Олег Безсонов, місцева жителька: «Что планируется дальше делать по улице Крещатик, до парка «Юбилейного»? Вот тут красота, а там что?».

Ті, хто посоромився висловлюватися на загал, лишали свої думки на папері. Усі пропозиції містян, обіцяють у мерії, при розробленні кінцевого варіанту проекту врахують. Поки ж тривають обговорення, профільні департаменти та відділи ведуть організаційну роботу: шукають виробників будівельних матеріалів. Роботи планують розпочати вже у травні. Передусім, візьмуться за освітлення, тротуари й озеленення. Повна ж реконструкція Хрещатика, передбачають у мерії, затягнеться на 2 роки.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Боксерка із Черкащини битиметься з вірменкою за звання чемпіонки Європи

Черкащанка Тетяна Довгаль здобула перемогу у чвертьфіналі Чемпіонату Європи з боксу U-23. Далі - бій за звання чемпіонки Європи....

У Черкасах відмінили продаж кінотеатру: хто ініціював скасування аукціону

Сьогодні, 18 жовтня, у Черкасах мав відбутися аукціон із продажу будівлі колишнього кінотеатру «Романтик». Проте депутати Черкаської міської ради...

Цікаве:

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...

Чому вигідно замовляти речі в американських магазинах?

Ціна часто є вирішальним фактором при виборі товарів, оскільки...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x