Новини на ВІККАВіККА-новиниТоп-5 найгучніших скандалів року, що минає

Топ-5 найгучніших скандалів року, що минає

-

- Advertisment -

Далі про топ-5 найгучніших скандалів року, що минає. Імпічмент меру, пригоди чиновниці-Барбі, поневіряння нирників, креатив від фальсифікаторів на виборах та як Черкаси «майданило». Про те, чим запам’ятався 2013-ий рік, – Олена Берестенко.

Імпічмент меру
«Чорна» середа. Так назвуть день, коли в Черкасах запанує двовладдя. 24 квітня стане останнім робочим днем Сергія Одарича. 40 депутатів перекреслять волевиявлення 30 тисяч черкасців, які віддали голоси за свого мера. Попри порушення процедури голосування, а також заяви про тиск на депутатів із резиденції Тулуба, Одарича таки відправлять у відставку.
Сергій Одарич, колишній міський голова м. Черкаси: «Ви всі стали свідками того, як чинився тиск на депутатів. А ще – безпрецедентного застосування бюлетенів із отакенними значками».
Ще не встигне охолонути крісло мера, як владну ковдру на себе почнуть тягти регіонали на чолі з Віктором Горкуном. Його в мерському кріслі швидко змінить комуніст Білоусов. А поки заколотники ділитимуть посади, Сергій Одарич почне шукати справедливості в суді.

«Ниркова» епопея
Під їхній крик відчаю здригалося все місто. Півсотні хворих на ниркову недостатність брали в облогу всі адміністративні будівлі Черкас. На головні майдани міста їх виводив страх і відчай. Три роки, відколи пацієнти «Фрезеніусу» борються за право на життя.
Любов Гайдай, пацієнт «Фрезеніусу»: «Це ми сьогодні вийшли на площу, але це не значить, що ми цілий рік спокійно лікувались. Ми ходили владними кабінетами, писали листи. Маємо купу відписок, що все буде зроблено, буде зроблено…».

Феномен Сисоєвої
Її сповідь про дитячу мрію і образ ляльки Барбі слухали всією країною. Після чергових одкровень на обласному телебаченні 23-річна регіоналка Ольга Сисоєва стала зіркою всіх інформаційних ресурсів країни.
Ольга Сисоєва, депутат Черкаської міської ради: «У дитинстві я мріяла, як і всі дівчатка, мабуть, стати принцесою і мати багато прихильників і лімузинів. І на сьогодні десь воно так і залишилось».
Десятки журналістів гадали, за які заслуги вчорашній студентці довірили депутатське, а згодом пообіцяли і філармонічне крісло. Кадровій політиці черкаських владців здивувалися навіть у Міністерстві культури України. Кадровий скандал вийшов далеко за межі Черкас. Згодом Сисоєва зникне з інформаційного поля, видаливши всі особисті світлини із соціальних мереж. А вже в червні керувати храмом мистецтва доручать Юрію Федоряці. Під Сисоєву ж створять ціле управління сім’ї, молоді та спорту. Розширивши і без того солідний штат гуманітарного департаменту.

«Замайданило»
Уже місяць, як Україну «майданить» і лихоманить. Неспокійно весь цей час і в Черкасах. Тут теж творять майбутнє країни. Попри негоду, супротив владців і під пильним оком міліціянтів активісти мітингують і збирають речі для столичних однодумців.
Через 9 років опісля Помаранчевої революції український народ знову єдиний, скажуть у всьому світі. Мільйони небайдужих людей із-за кордону щодня спостерігають за подіями в Україні.
Житель м. Черкаси: «Зміни на краще необхідні. Так жити, як ми живемо, далі неможливо».

Брудні вибори
Демократією там і не пахло. Так про вибори на черкаському окрузі № 194 скажуть в «ОПОРІ» та КВУ. Підкуп десятків тисяч виборців і чорний піар стануть незмінними атрибутами перевиборів у Черкасах. Заяви про порушення від спостерігачів, активістів, журналістів і небайдужих містян пройдуть повз сумління правоохоронців. В «ОПОРІ» скажуть: цьогоріч черкаська Феміда була сліпою, як ніколи.
Сергій Варич, аналітик ГМ «ОПОРА»: «Про кандидата я погоджуюсь, що довести підкуп проблематично. Але тих осіб, які виконували його замовлення, притягнути до відповідальності можна».
Зрештою, до півтори сотні зафіксованих порушень, переданих правоохоронцям. І жодної порушеної ними справи, жодного покарання.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Антициклон «SERKAN» приносить теплу та сонячну погоду на Черкащину

Завдяки антициклону «SERKAN» у регіоні збережеться сонячна і малохмарна погода з комфортними літніми температурами. Про це повідомляє Черкаський обласний...

На Черкащині ліквідували ще одне несанкціоноване сміттєзвалище

У відповідь на звернення громадян Екологічна інспекція зобов’язала Городищенську міську раду ліквідувати стихійне сміттєзвалище. Про це повідомляє Державна екологічна...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x