Творчий дебют

-

- Advertisment -

Творчий дебют. Понад сто вихованців двох черкаських студій декоративно-прикладного мистецтва «Ровесник» і «Мрія» презентували свої роботи. Свій творчий дебют юні митці присвятили Великодню. Подивитися на незвичайну виставку завітали справжні поціновувачі краси. Деталі – в сюжеті.

Дитячий сміх, творча атмосфера та більше сотні незвичайних робіт прикрасили третій поверх Художнього музею. «Від свята до свята» – так назвали свою дебютну експозицію вихованці студій декоративно-прикладного мистецтва «Ровесник» і «Мрія» Черкаського міського багатопрофільного молодіжного центру.
Галина Тимошенко, організатор виставки, керівник студії «Ровесник»: «У цьому році вирішили зробити саме композиційні роботи, щоб долучилися маленькі та старші дітки, щоб усі свої знання продемонстрували в цих роботах.
Виставка «Від свята до свята» дозволяє відвідувачам разом із юними митцями зануритися у звичаї та традиції українського народу. Незвичайну експозицію вихованці двох творчих колективів готували близько року. До створення експонатів доклали руку не лише діти, але й їхні батьки.
Олена Ворона, мама учениці: «Ми плели бісером, потім ляльки з глини вона робила. Роботи дуже оригінальні та вирізняються своєю індивідуальністю».
Поряд із традиційною писанкою можна побачити яйця, виготовлені з пап’є-маше та бісеру. Вихованці «Ровесника» та «Мрії» завдяки педагогам мають можливість вивчати та поєднувати традиційні ремесла з новими матеріалами, інструментами, течіями та стилями в мистецтві.

Маша Ворона, учениця: «Мені дуже подобається робити ляльки, шити одяг і ходити у клуб «Ровесник».
Маша Тимошенко, учениця: «Мені сподобалися роботи».
До створення виставки долучилися більше сотні юних черкащан від 4 до 12 років.
Олена Ворона, мама учениці: «Моя дитина займається у цьому клубі рік. Я дуже вдячна керівникам клубу за ці прекрасні роботи, які ми сьогодні бачили. За те, що діти у свій вільний час займаються чимось корисним».
Організатори святкової експозиції на цьому зупинятися не збираються.
Галина Тимошенко, організатор виставки, керівник студії «Ровесник»: «Плануємо наступного року зробити виставку. Дасть Бог, Художній музей нам не відмовить».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У трьох громадах на Черкащині виявили відхилення у пробах питної води

У межах щоденного моніторингу якості питної води з 16 до 20 вересня 2024 року було відібрано 133 проби води...

На Черкащині водний патруль виявив незаконний вилов риби

Водний патруль спільно з працівниками Державної екологічної інспекції проводять заходи з протидії незаконному вилову риби. Про це повідомляє пресслужба...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x