Новини на ВІККАВіККА-новиниНа Черкащині все село бореться з вантажівками

На Черкащині все село бореться з вантажівками

-

- Advertisment -

На Черкащині все село бореться із вантажівками. Жителі Вергунів вимагають зупинити рух багатотонних автівок, які вщент руйнують центральну вулицю Леніна. Вздовж неї будинки тріскають і стають небезпечними для життя. На зборах громади влада переконала селян, що невдовзі побудують об’їзний шлях. Проте обіцянки ніхто не виконує. На які радикальні кроки готове піти село, знають наші кореспонденти.

Отак щодня вже чотири місяці у Вергунах вартують дорогу. Замість обмежувального знаку, тут люди. Імпровізований шлагбаум не пропускає багатотонні вантажівки.

Микола Бегейма, житель с. Вергуни: «За годину проходить 50-60 машин. За годину! Це 1-2 хвилини проміжку між машинами. Машини йдуть по 40-50 тонн. І кожен день, окрім неділі».

Селяни у відчаї. Уздовж дороги, що тягнеться селом, потріскані всі хати.

Марія Усова, жителька с. Вергуни: «Розвалюється сарай. Там кухня, там піч завалилася. Нема нам життя. Нам треба щось робить – або під машини лягати, або що. Більш нічого. Ми вже такі знервовані, в мене такий тиск! Ми полопаємося. Ніхто нас не хоче знать».

Люди кажуть: усі їхні біди відтоді, як селом почали перевозити щебінь. Бузуківський гранітний кар’єр у сусідньому селі.

Микола Бегейма, житель с. Вергуни: «Оце «КамАЗи везуть так щебінь. Він не вкритий, нічого. З намазів везуть щебінь. З-під коліс він тоді вилітає – б’ють тоді машинам скло, на дітей тоді вилітає. Це вже загроза життю. Прокурор сказав, це вже стаття».

Житель с. Вергуни: «Як їде машина, то швидко вискакуй, чи воно грім гримить. Чутно, як трясе».

Житель с. Вергуни: «І маленька дитина в мене. Сліпа ще. І отаке літає… дитина вискочить – задавить. «Чмакча» буде. Вони, як танки пруть».

Війна з вантажівками у Вергунах триває вже два роки. Періодично люди перекривають дорогу. Після чергових обіцянок влади селяни розходилися. Проте 8 квітня їм остаточно урвався терпець. Зелене світло дають тільки вантажівкам, менше семи тонн.

Микола Бегейма, житель с. Вергуни: «Ми писали в райадміністрацію, писали в дорожню службу. Ми збори скликали. Вирішили: закрити дорогу, поки поставлять знак. Минуло півроку, ніхто нічого не робить».

Під тиском громади влада таки пообіцяла встановити обмежувальний знак і побудувати об’їзну дорогу. Навіть підписала зобов’язання. Проте позаочі говорить зовсім інше.

Леонід Котенко, заступник голови Черкаської РДА: «Є велике перебільшення, скільки транспорту проходить через цю вулицю. Дорога за планом – 7-метрова. Внаслідок того, що жителі села понасипали коло своїх дворів землю, вона ч деяких місцях стала 5-6 метрів».

Владці переконують: проблеми немає. Мовляв, знак, що розташований на початку села, дозволяє рух 7-тонних авто. А ще, кажуть, у селі провели ямковий ремонт. От тільки селяни його чомусь так і не побачили. Натомість, як свої п’ять пальців, вони вже вивчили дорогу до прокуратури. За ініціювання повстання їх тепер туди часто запрошують. Однак здаватися жителі Вергунів не збираються.

Микола Бегейма, житель с. Вергуни: «Підемо до Тулуба. Якщо нам не допоможе Тулуб, ми зберемося громадою та підемо пішки до Києва. Як ходили до Леніна селяни, отак і ми підемо. У громади вже урвався терпець. Скільки можна над нами знущатися?!».

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

42-річна керівниця Черкаської обласної прокуратури написала заяву про звільнення

42-річна керівниця прокуратури Черкаської області Катерина Шевцова написала заяву про звільнення. Про це повідомив Офіс Генерального прокурора України на...

На Черкащині від початку року зупинили майже 3 тисячі нетверезих водіїв

За 10 місяців 2024 року поліцейські Черкаської області склали 2 827 протоколів за керування транспортними засобами у стані сп’яніння....

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x