Новини на ВІККАВіККА-новиниВеликодній хенд-мейд

Великодній хенд-мейд

-

- Advertisment -

Більше півтори тисячі черкасців стали писанкарями завдяки великодній акції. Шість днів у місті тривали святкові майстер-класи. Давали їх знані народні умільці. Вони до Черкас приїздили з різних куточків України. Майстри залюбки вчили своїй техніці всіх охочих. Творчою ж майстернею для писанкарів увесь цей час була обласна філармонія. Останнього дня вона перетворилася на справжнісінький виставковий зал. Репортаж Вікторії Курченко.

Майже тиждень Черкаси були столицею писанкарства України. Тут тривала акція «Розмалюй писанку». Її ще чотири роки тому започаткував благодійний фонд «Дитячий світ», аби відроджувати призабуті традиції.
Валентина Шепецька, начальник управління культури та туризму МВК: «Наші майстер-класи тривали 6 днів. Увесь цей час був безкінечний потік людей. Йшли дітки, йшли дорослі, вели своїх дітлахів мами, татусі, бабусі. Десь близько 1,5 тисячі людей відвідали майстер-класи».
Найсміливіші писанкарі-початківці свої доробки лишили у філармонії. Сюди ж на виставку власний хенд-мейд принесли і черкаські школярі. Їхні писанки – нетрадиційні. Тут і дерев’яні з різьбленням, й обплетені різнобарвною стрічкою та навіть оздоблені блискітками. А учні гуманітарно-правового ліцею великодні яйця взагалі обплели бісером. Технологія, розповідають, складна. Щоби створити одну таку красу – треба не менше 12 годин.
Тамара Волошенко, учениця гуманітарно-правового ліцею: «Взагалі, бісер зазвичай ми нанизуємо на дріт, а от яйця на спеціальну ліску. Потрібно мати терпіння, адже, буває, він висипається, це дуже жахливо».
Умільці зі спортивного ліцею теж плідно попрацювали. І писанки розмалювали, і навіть великодню жінку-берегиню зробили.

Оксана Лут, учитель спортивного ліцею: «Спочатку це повинно було бути писанкове дерево. А потім ми почали випилювати, подивилися, що виходить ангел. А потім ми до цьому ангелу придумали обличчя. Крила стали руками дівчини».
А в дахнівських школярів писанки патріотичні, бо іменні. Їх на всеогляд приніс голова тамтешнього КСНу.
Микола Мирза, голова КСН «Дахнівський»: «Ми будуємо Дахнівську Січ, де будуть відпочивати та оздоровлюватися наші діти. Ці яйця, коли ми побудуємо канцелярію, будуть там. І коли до нас будуть приїжджати іноземні делегації, ми їм ці писанки будемо дарувати як сувеніри».
Організатори довго придивлялися до творінь черкасців. Кажуть: так грандіозно ще в жодному місті не минала великодня благодійна акція.
Валентина Жуковська, голова БФ «Дитячий світ»: «Ми дуже задоволені, як пройшла акція «Розмалюй писанку» в Черкасах. Навіть не віриться, що це намалювали діти, які проходили на майстер-класи. Деякі витвори просто чудові та заслуговують на найкращі слова подяки та похвали».
За такі старання організатори віддячили учасникам майстер-класів святковим концертом.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Дві сім’ї з Канева отримають матеріальну допомогу після пожежі

У Каневі двом сім’ям, які постраждали внаслідок пожежі, виділили 120 тисяч гривень матеріальної допомоги. Про це повідомляє пресслужба Канівської...

Побиття ветерана у Смілі: справа перебуває під контролем

Справа із побиттям ветерана у Смілі тримається під контролем поліції і народного депутата України Олександра Завітнєвича. «Як і обіцяв, тримаю...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x