Новини на ВІККАВіККА-новиниЧеркаські майстри крил

Черкаські майстри крил

-

- Advertisment -

Черкаські майстри крил. Сьогодні весь світ відзначає Міжнародний день авіації та космонавтики. Його святкують і в Черкасах. Адже багато видів літаків конструюють і в нашому місті. Щоправда, у зменшеному розмірі. Із майстрами авіамоделювання та початківцями познайомилися і наші кореспонденти.

Усесвітній день авіації та космонавтики для міської станції юних техніків – справжнє свято. Уже не перший десяток років там функціонує дитяча секція з авіамодельного спорту. «Будувати власні крила» маленьких конструкторів учить справжній майстер своєї справи – В’ячеслав Ковальов.
В’ячеслав Ковальов, керівник секції авіамодельного спорту: «Делают модели, начиная с простых – с пенопласта и бумаги. А потом переходят к сложным».
Чоловік не приховує, що любов до неземного в нього з дитинства. Попри незмогу сісти за кермо літака та підкорювати небесні простори самотужки, пан В’ячеслав вирішив подарувати свою мрію іншим. Тому ось уже 29 років чоловік викладає авіамоделювання найменшим.
В’ячеслав Ковальов, керівник секції авіамодельного спорту: «Ну, это была мечта, когда-то несбывшаяся».
У секції займаються учні з 9 та до 16 років. Юні авіамоделісти під час виготовлення моделей літаків не лише розробляють їхню технологію, а й конструюють їх.
В’ячеслав Ковальов, керівник секції авіамодельного спорту: «Готовятся и участвуют в соревнованиях».
Гордістю пана В’ячеслава є його учні. Один із них – 12-річний Костя Соколов. Хлопчик займається в секції менше року, проте демонструє вражаючі результати.

Костя Соколов, учень: «Я дивився фільми та зацікавився. Спочатку в мене були кораблі, потім танки, згодом до літаків прийшов. Ходжу з минулого літа. Цей літак уже в мене шостий, здається».

А ось Матвій займається авімоделюванням близько шести років. На його рахунку участь у низці виставок, перемоги у змаганнях і велика кількість авторських моделей літаків.
Матвій Галат, учень секції авіамоделювання: «Я авіамоделюванням хотів займатися з дитинства, але довго не міг ніде знайти. Я хочу або конструювати літаки, або стати льотчиком».
Із секції авіамоделювання свій шлях починав і неодноразовий чемпіон світу – 73-річний черкащанин Євген Вербицький.
Євген Вербицький, абсолютний чемпіон світу з авіамодельного спорту: «Когда был еще в школе, то занимался на станции юных техников. И первый самолет, который сделал, там оставил его, и он долго весел под потолком этой лаборатории».
У свої 73 роки Євген Вербицький є найстаршим чемпіоном світу. Окрім цього, Євген Тимофійович є семиразовим чемпіоном Європи та шестиразовим володарем Кубка світу. Чоловік запевняє, що найбільше йому запам’яталася перемога в Аргентині.
Євген Вербицький, абсолютний чемпіон світу з авіамодельного спорту: «Я три раза уже был на чемпионате мира и всегда мне в Аргентине везло. Я дважды был там бронзовым призером, вот в прошлом году стал чемпионом мира».
Проте на цьому спортсмен зупинятися не збирається. Готується до всеукраїнських змагань, що стартують уже у травні.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах відбувся благодійний концерт за участі KOZAK SYSTEM

На площі біля Черкаської міської ради відбувся благодійний концерт на підтримку Збройних Сил України. Відомий український рок-гурт KOZAK SYSTEM...

На Черкащині оборонці неба знищили два ворожі БпЛА

Під час нічних тривог на Черкащині у небі були зафіксовані ворожі безпілотники. Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА Ігор...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x