Новини на ВІККАВіККА-новиниНа благодійному аукціоні продали лише третину лотів

На благодійному аукціоні продали лише третину лотів

-

- Advertisment -

Квола благодійність. На благодійному аукціоні на підтримку художника Володимира Яковця продали лише третину лотів. Благодійні торги в Черкаському художньому музеї зініціювала Черкаська мерія. Кошти, які сподівалися вилучити від продажу картин, потрібні художнику Володимиру Яковцю на операцію із відновлення зору. Продовжує Марина Лук’яненко.

Нині Володимир Миколайович працює над новими проектами, пише двометрові картини. Торік роботи митця експонували і в Україні, і за кордоном. Загалом у 2011-му Володимир Яковець узяв участь у 15 виставках, цього ж року поки що лише у трьох. Через незадовільний стан здоров’я від деяких пропозицій художнику доводиться відмовлятися.
Валентина Шепецька, начальник управління культури та туризму МВК: «Володимир Миколайович є викладачем дитячої художньої школи імені Д. Нарбута. Він – знаний у місті художник, член Національної спілки художників України, дуже багато працює, виставляється, як у місті, так і на всеукраїнському рівні. Це дуже поважна людина, яка заслуговує на підтримку та допомогу від усієї громади нашого міста».
Ольга Гладун, директор Черкаського художнього музею: «Ми – організатори. Ціна умовна, всі роботи надані безкоштовно. Професійні роботи – від 500 гривень, дитячі – від 200 гривень. Усі кошти до копієчки йдуть на операцію».
Загалом на огляд публіки організатори аукціону представили близько 40 робіт: три картини самого Яковця, роботи учнів Дитячої художньої школи ім. Данила Нарбута та полотна колег митця.
Микола Мирза, депутат Черкаської міської ради: «Хочу зробити внесок від себе на лікування художнику, щоб він і надалі міг творити, малювати. Знаю його роботи, але немає в нього робіт таких козацьких, тому, як тільки вилікується, то запропоную намалювати козаків або козачок».

Свої роботи художнику подарували Іван Бондар, Тетяна Черевань, Олександр Шепеньков, Віктор Клименко, Євген Найден, Віктор Афонін, родина Теліженків та інші.
Іван Бондар, заслужений художник України: «Допомагати тим, хто цього потребує, – це святий обов’язок кожної людини. Своєму колезі Володимиру Яковцю я зголосився допомогти відразу. Для торгів я вибрав один із моїх кримських пейзажів».
Із сорока полотен, представлених на аукціоні, з молотка пішли лише 15: це картина Володимира Яковця «Антик», кілька творів відомих художників, а також п’ять дитячих робіт.
Андрій Більда, депутат Черкаської міської ради: «Я придбав перший лот – картину Володимира Яковця «Антик» – за 8100 гривень. Це було спонтанне рішення. Витратити таку суму грошей я не планував».
За третину лотів на аукціоні наторгували 18 тисяч 250 гривень. Скромні результати організатори пояснюють відсутністю ажіотажу. Активних покупців на торгах було всього кілька. Серед них – депутати Черкаської міської ради Андрій Більда, Микола Мирза, Сергій Ткаченко, Наталя Даньковська й Олександр Радуцький.
Олександр Радуцький, депутат Черкаської міської ради: «Усі куплені картини перебувають в офісі КП «Дирекція парків». Люди приходять і дивляться на ці цікаві картини, які вже впродовж трьох років я купую саме на таких аукціонах».
Кошти, зібрані на аукціоні, склали половину від потрібної суми на операцію.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Антициклон «SERKAN» приносить теплу та сонячну погоду на Черкащину

Завдяки антициклону «SERKAN» у регіоні збережеться сонячна і малохмарна погода з комфортними літніми температурами. Про це повідомляє Черкаський обласний...

На Черкащині ліквідували ще одне несанкціоноване сміттєзвалище

У відповідь на звернення громадян Екологічна інспекція зобов’язала Городищенську міську раду ліквідувати стихійне сміттєзвалище. Про це повідомляє Державна екологічна...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x