Новини на ВІККАВіККА-новиниУ Черкасах хлопця-інваліда, замість лікування, відправили на нари

У Черкасах хлопця-інваліда, замість лікування, відправили на нари

-

- Advertisment -

Реакція Москви. Кілька російських депутатів запропонували перейменувати одну з вулиць у Москві на честь «подвигу українського «Беркуту», який бився з мітингувальниками на Банковій у Києві. Про це пише одна з місцевих газет. Більше зі шпальт свіжої преси – дивіться далі в огляді.

Вирок ціною життя

У Черкасах хлопця-інваліда, замість лікування, відправили на нари, пише «Прес – Центр». Інваліда дитинства другий місяць утримують під арештом у Черкасах без надання належної медичної допомоги. Захищаючи власне майно, 25-річний уродженець Луцька Роман Пшонка опинився під підозрою в рейдерстві та грабежі. Ні вроджена вада серця і легень, ні песимістичний прогноз лікарів для життя хлопця не стали перепоною для його арешту. Нині омбудсмен надає допомогу в підготовці звернення до Європейського суду з прав людини. Рідні хлопця сподіваються, що доб’ються правди.

Відлуння Чорнобилю

Черкащина – на п’ятому місці за кількістю чорнобильців. Про це пише «Нова Доба». Усього в області проживає 120,5 тис. осіб, що постраждали внаслідок аварії на Чорнобильській АЕС. А 80% із них отримують мінімальну пенсію. Кілька років тому по всій Україні чорнобильці подали тисячі заяв до суду з вимогою привести їхні пенсії відповідно до чорнобильського законодавства. Більшість із них отримали позитивну відповідь, тому повинні мати пристойні пенсії – 5 і більше тисяч. Та наразі, через брак коштів у бюджеті, виконання цих рішень призупинено. Коли вони отримають державні борги – невідомо.

Позиція «старшого брата»

На честь українського «Беркуту» в Москві надумали назвати вулицю, пише «Акцент». Російські депутати назвали подвигом бійку силовиків із мітингувальниками на Банковій. Вони пропонують перейменувати частину Кудринського провулку, а також площі між Кудринським і Малим Колюшковським провулками на вулицю імені «подвигу підрозділу «Беркут» і внутрішніх військ України». На думку депутатів, це має продемонструвати, що москвичі «не байдужі до ситуації в сусідній країні» та готові «за потреби допомогти братньому народу». Питання про перейменування планують розглянути 19 грудня.

У ногу з часом

Нацбанк запроваджує універсальні банківські картки, пише «Молодь Черкащини». Національний банк України вже тривалий час працює над створенням Національної системи масових електронних платежів. Унаслідок впровадження такої системи в економіці країни залишиться близько 20-30 млн доларів, які на сьогодні доводиться сплачувати за послуги міжнародних платіжних систем. Універсальну банківську картку можна буде використовувати для платіжних розрахунків і для отримання в подальшому соціальних виплат: пенсій, стипендій, заробітних плат тощо. До того ж, нею можна буде розраховуватись за кордоном.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині збережеться суха та сонячна погода

Синоптичну ситуацію в регіоні контролює східний антициклон, що забезпечує суху, сонячну погоду з південно-східним вітром. Про це повідомляє Черкаський...

У Черкаській області збили 16 “шахедів”

У межах Черкаської області оборонцями неба було знищено 16 ворожих дронів типу "шахед". Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x