Новини на ВІККАВіККА-новиниДошка пошани: добрий лікар

Дошка пошани: добрий лікар

-

- Advertisment -

Він ще з дитинства мріяв стати гарним стоматологом. Ним і став, а ще – навчив інших любити свою професію. Лікар від Бога – не інакше говорять про Івана Коваленка. Він 36 років очолює Черкаську обласну стоматологічну поліклініку. Заслужений лікар України не лише дбає про імідж медичного закладу, а й сприяє покращенню стоматологічної служби в області. Найбільше цінує лікарів, які мають добре серце та бажання вчитися. Сюжет із циклу «Дошка пошани» про Івана Коваленка – талановитого керівника та небайдужого лікаря.

Його професія родом із дитинства. Іван Коваленко часто відвідував стоматолога та мріяв про лікування без болю. У житті обрав стежку до Львівського медінституту, практику в одній із черкаських поліклінік і керівну посаду. Довелося, пригадує, брати на себе відповідальність будувати лікувальний заклад.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Назва звучить сильно, а приміщення маленькі, не відповідають статусу. Правдами й не правдами будував. На державне замовлення не вийшло».
Іван Коваленко взяв на себе сміливість будувати поліклініку госпрозрахунковим методом. За кілька років збудував, оснастив і набрав персонал. За весь час керівної посади він не полишав лікарську практику.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Якщо ви стаєте головним лікарем, не перетворюйтеся в завгоспа з вищою медичною освітою. Тому що дуже багато господарчої роботи».
Головний лікар вдало поєднує керівну посаду з професійною діяльністю. Іван Коваленко любить свою роботу та людей. У своїй діяльності керується моральними принципами.

Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Якщо людина не бажає тобі добра, вона ніколи не буде гарним лікарем (це стосується й інших професій), бо несе негатив».

Головний лікар виховує та навчає кадри власним прикладом. Іван Коваленко переконаний: медичний працівник має завжди допомагати пацієнту.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Ніколи не ставте наперед гроші, потрібно дивитися, як ти можеш допомогти людині, з найменшими психологічними та матеріальними затратами. Тоді лікар буде успішним, і до нього йтимуть люди».
Він активно цікавиться новинками стоматології та впроваджує їх на практиці. За 40 років стоматологічна поліклініка перетворилася на заклад європейського рівня. Тут якісно та професійно роблять складні операції та реставрацію зубів.
Ігор Панченко, завідувач стоматологічного відділення №2: «Не зупиняється на місці, йде в ногу з часом. Знає всі новинки. Навіть ми, молоді, переймаємо досвід, а не йому підказуємо».
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Лікар, який не прочитав сторінки журналу в день, одного журналу в тиждень, деградує. Настільки швидко йде прогрес у стоматології».
Іван Коваленко не хотів бути керівником – лише гарним спеціалістом. Але завдяки особистісним якостям зумів організувати роботу закладу, щоб працівники із задоволення йшли на роботу. В поліклініці є і прогрес, і комфорт. Попереду ще чимало планів, щоб обласна стоматполіклініка працювали ще краще.
Іван Коваленко, головний лікар Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Зробити ремонт фізкабінетів, встановити 2 стоматологічні установки, розширити впровадження імплантацій. А це можна зробити, коли люди стануть багатшими. Оце моя мрія».
Валентина Близнюк, завідувач оргметодкабінету Черкаської обласної стоматологічної поліклініки: «Він великий вклад зробив не лише у свою репутацію, а й у розвиток стоматологічної служби області. У тому, що в районах відкрили стоматполіклініку, заслуга Івана Олексійовича».
Іван Коваленко вважає себе успішним і у професії, і в житті. Але лікар не збирається зупинятися, кожен день приносить йому новий досвід і натхнення.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Черкаські спортсмени здобули першість на чемпіонаті України з кікбоксингу WAKO

З 12 по 15 вересня в Тернополі пройшов чемпіонат України з кікбоксингу WAKO серед ДЮСШ та спортивних клубів. Про...

Як голосували депутати Верховної Ради від Черкащини за підвищення податків (РЕЗУЛЬТАТИ)

Верховна Рада України у першому читанні проголосувала за підвищення податків в Україні. Як голосували депутати від Черкащини, дізналися журналісти...

Цікаве:

Як вибрати страховий поліс для поїздки за кордон: поради мандрівникам

Туристична страховка забезпечує всебічний захист здоров'я та життя мандрівника...

Ультрафільтрація: новий рівень очищення води

Проблема якості питної води стає дедалі актуальнішою для багатьох...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x