Новини на ВІККАВіККА-новиниРемонт доріг у розпалі

Ремонт доріг у розпалі

-

- Advertisment -

Ремонтники почали третій етап капітального реставрування доріг – укладання верхнього шару асфальту. Нагадаю, до цього в місті проводили фрезерування, формування профілю дороги та ремонт її нижньої частини. Натепер триває укладання верхнього шару асфальтобетону. Окрім цього, на вулицях міста міняють бордюри та каналізаційні люки.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Тут основа формувалася в кілька етапів. Спочатку тут колись лежала бруківка, потім дорога розширювалася: на половині дороги лишилася бруківка, на другій половині була піщана подушка».

Тепер Хрещатик не впізнати. Вулиця вкрита нижнім шаром асфальту. На черзі – укладання верхнього захисного. За словами міського голови, це покриття не впливатиме на вантажопідйомність. Воно відштовхуватиме воду.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Це абсолютно водонепроникний матеріал. Якщо такий асфальт все одно у значних кількостях воду пропускає, а взимку це призводить до розриву та появи тріщин, то ЩМА допускає повну гідроізоляцію».

Аби транспортні артерії стали якіснішими, ремонтники взялися і за комунікації. «Начиння» каналізаційних і водопровідних колодязів оновлюватимуть та підніматимуть на 5 сантиметрів. Зовні ж накриватимуть новими люками.

Сергій Одарич, міський голова м. Черкаси: «Зараз за кожним колодязем ідуть робітники. Ці ямки робили спеціально на кожному люкові, щоб зараз бригади, які піднімають люки, не пропустили жодного колодязя».

Замість старих деформованих кришок, ставлять модернові чеські. Вони брендовані гербом Черкас. Люки не стукотітимуть, бо мають спеціальний прошарок і фіксовану кришку. Виготовлені з еластичного чавуну, що стійкіший за пластик. А найголовніше – на люках є захист від злодіїв. Кришки старих люків, за словами водоканалівців, використовуватимуть для заміни пошкоджених. Кільця ж здаватимуть на брухт.

Сергій Овчаренко, директор КП «Черкасиводоканал»: «Поки закупили 100 люків. Але вже замовили ще. Тому що тільки на вулиці Хрещатик треба замінити на всіх комунікаціях близько 75 люків. А всього по вулицях, які асфальтуватимуть, треба замінити близько 420».

Реконструйований Хрещатик в експлуатацію здадуть уже на початку жовтня. Решту черкаських вулиць ремонтуватимуть до холодів. Щодня на ремонт доріг витрачають близько мільйона гривень.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині затримали лікаря-психіатра на видачі підробних діагнозів ухилянтам

Служба безпеки України спільно із Національною поліцією заблокували нову «схему для ухилянтів», організатор якої пропонував їм стати «психічно хворими»....

Черкащина попрощалася з Героєм – Миколою Малігоновим

10 жовтня 2024 року, захищаючи Україну, загинув Микола Малігонов — учитель, волонтер і воїн із Черкас. 27-річний "Хімік", як...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x