Новини на ВІККАВіККА-новиниЗа перебігом голосування на Черкащині спостерігатимуть десятки міжнародних спостерігачів

За перебігом голосування на Черкащині спостерігатимуть десятки міжнародних спостерігачів

-

- Advertisment -

У неділю черкащани робитимуть свій вибір. На двох проблемних округах – 197-му та 194-му обиратимуть депутатів до Верховної Ради. Виборчі дільниці працюватимуть традиційно з 8-ої ранку до 8-ої вечора. Волевиявлення на контролі, говорять у Комітеті виборців України. За перебігом голосування на Черкащині слідкуватимуть чимало спостерігачів. Особливо багато міжнародних – близько 30. Це місії з ОБСЄ, мережі «ENEMO», неурядової організації «CANADEM» тощо.

Спостерігати за виборчим процесом на Черкащині буде чимало міжнародних експертів. Із Канади, Польщі, Словаччини тощо. Загалом на перевиборах у двох проблемних мажоритарних округах працюватимуть зо три десятки іноземців. Чимало буде й місцевих спостерігачів. Назар Обідзінський стежитиме за порядком на Канівському (197-му) окрузі. Працює на виборах не вперше, а тому, каже, вже знає, на чому саме акцентуватиме свою увагу.

Назар Обідзінський, голова ГО «ВОЛЯ XXI»: «Момент доставки протоколів до ОВК – найвідповідальніший, напружений. Тут потрібна дія кожного спостерігача».

А ось заступник голови Черкаської обласної організації Комітету виборців України Юрій Сас говорить, що проблеми на виборах можуть початись ще перед відкриттям дільниць. Мовляв, гостро стоїть кадрове питання. Голосування може й не розпочатись, якщо не буде достатньої кількості членів виборчої комісії.

Юрій Сас, заступник голови ЧОО Комітету виборців України: «Ризик теоретично існує. Бо дуже багато членів були подані від химерних, маловідомих партій. Контролю за такими людьми з боку партії немає».

Серед імовірних проблем, кажуть у Комітеті виборців, і низька явка виборців, і традиційні помилки у списках.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

На Черкащині збережеться суха та сонячна погода

Синоптичну ситуацію в регіоні контролює східний антициклон, що забезпечує суху, сонячну погоду з південно-східним вітром. Про це повідомляє Черкаський...

У Черкаській області збили 16 “шахедів”

У межах Черкаської області оборонцями неба було знищено 16 ворожих дронів типу "шахед". Про це повідомляє начальник Черкаської ОВА...

Цікаве:

Шампанське і десерти: як правильно підібрати гастрономічну пару?

Ігристі вина — це дуже смачні напої, і вивченню...

Композитна чи Металева арматура – що краще для фундаменту?

Вибір правильного типу арматури має вирішальне значення для забезпечення...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x