Новини на ВІККАВіККА-новиниЗасуджені Черкаської виправної колонії № 62 будують «Ноїв ковчег»

Засуджені Черкаської виправної колонії № 62 будують «Ноїв ковчег»

-

- Advertisment -

На Черкащині є власний «Ноїв ковчег». Форму біблійного судна має одинадцятиметровий храм. Будують його засуджені Черкаської виправної колонії № 62. На її території він і розташований. Уже сьомий рік в’язні день у день працюють над святинею. Причому роблять це безкоштовно. Наразі завершені лише зовнішні роботи. Черга – за оздобленням. Кореспондентка ВІККА-НОВИН Вікторія Курченко вже бачила унікальний храм. Репортаж – далі.

За високим муром і колючим дротом – одинадцятиметровий храм Благовіщеня Божої Матері. Незвичне місце для нього обрали самі священнослужителі. Кажуть: тут святиня вкрай необхідна. До всього вирішили її зробити ще й унікальною. Підказав як – архітектор Володимир Крив’якін. Так посеред колонії заходилися зводити «Ноїв ковчег».
Отець Олег, протоієрей УПЦ МП: «Церковь – это корабль спасения. То есть необходимо спасти души человеческие, которые здесь находятся. Потому что тело мы не спасем, оно умирает, а душа – бессмертная».
Будівництво храму ледь не зірвалося. Раніше на цьому місці була кузня. Коли почали рити котлован, згадує отець Олег, натрапили на величезні бетонні брили. Їх не подужала навіть важка техніка.
Отець Олег, протоієрей УПЦ МП: «Под этим храмом закопано 5 огромных бетонных глыб. Это как бы основание на камне. Церковь всегда основывается на камне – камне веры».

Роботи тривають уже сьомий рік поспіль. Зводять церкву в’язні. Причому безкоштовно. Матеріалами допомагають прихожани та благодійники.
Геннадій Ніколаєв, засуджений: «Стройка идет небольшими темпами, потому что все оно недешево и очень тяжело достается. Но, тем не менее, с Божьей помощью строится и продолжает строиться».
Геннадій – тутешній бригадир. Він біля храму день у день. Звітує: зовнішні роботи вже завершені. Тепер оздоблюють церкву зсередини. На все про все ще треба років зо три. За весь час до спільної справи долучилися вже з півтори сотні засуджених.
Геннадій Ніколаєв, засуджений: «Делаем для себя, строим для себя. Для тех людей, которые здесь находятся. Для того, чтоб приходили и каким-то образом приближались к истине и очищали свою душу».
Задоволена й адміністрація колонії. Олександр Шальонний каже: така трудотерапія для засуджених – неабияк корисна.
Олександр Шальонний, заступника начальника Черкаської виправної колонії № 62: «Це є одним із процесів забезпечення диференційно-виховного впливу на засудженого, що враховується в ступені виправлення кожного засудженого».
До пари цьому храму незабаром у колонії зводитимуть ще один. Правда, дерев’яний і на честь великомучениці Анастасії. Це свята, яка в четвертому столітті власним коштом викупляла засуджених із в’язниць.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

У Черкасах на історичній будівлі з’явилася скульптура легендарному коту (ФОТО)

На історичній будівлі готель «Словянський» на одному із балконів з’явилася скульптура коту, який жив тут понад 100 років тому....

Священники розповіли про свої плани на недобудову у центрі Черкас (ВІДЕО)

Музей  Російсько-Української війни переїжджає до незавершеного приміщення дзвіниці Свято-Михайлівського гарнізонного храму. У дзвіниці уже є приміщення, які можна використовувати....

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x