Новини на ВІККАВіККА-новиниЯк уберегтися від можливих ризиків, купуючи житло

Як уберегтися від можливих ризиків, купуючи житло

-

- Advertisment -

Власна квартира – заповітна мрія молодих черкаських родин. Тим, хто планує придбати її вже сьогодні – доведеться викласти від 400 до 950 доларів США за квадратний метр. Незважаючи на високі ціни та неплатоспроможність населення, шахрайств у сфері нерухомості не поменшало, жаліються експерти. У друкованих та інтернет-виданнях оголошень удесятеро більше, ніж будівельних об’єктів. На один реальний – 10 віртуальних: тож кожен може стати жертвою так званих «чорних ріелторів». А доки говорити про стабільність і чесність на ринку нерухомості зарано – дивіться наступний сюжет із циклу «На замітку». Про те, як уберегтися від можливих ризиків, купуючи житло, розповідає Марина Лук’яненко.

“Продам квартиру за 15-18 тисяч доларів”. Саме на таке оголошення-приманкув пошуках недорогого житла найчастіше натрапляють черкащани. Ріелтори-професіонали запевняють: якісна квартира стільки коштувати не може. Це – хитрощі нечесних агентів із нерухомості або ж квартирних шахраїв.
Для того, аби придбати житло на «первинці» грамотно, тобто убезпечити себе від ризиків, покупцеві квартири слід бути самому хоча б трішки спеціалістом із нерухомостіта вивчати цей ринок постійно. Насамперед, потрібно зібрати якомога більше інформації про компанію-забудовника.
Ірина Сукач, начальник відділу продажів будівельної компанії: «У компании-застройщика за период ее жизнедеятельности обязательно должно быть построенное или уже сдавшиеся жилье. Нужно прийти к застройщику и обязательно проверить все документы, связанные с тем объектом, который вы хотите приобрести. Далее человек должен неоднократно съездить на стройплощадку и проследить за ходом строительных работ».

Варто також поцікавитися офісними приміщеннями та будівельною технікою компанії: орендовані вони чи є власністю забудовника. Приміром, якщо офісі кран належать компанії – це свідчить на її користь. Для шахраїв такі придбання є занадто дороговартісними.
Ірина Сукач, начальник відділу продажів будівельної компанії: «Обязательно в договоре должны быть указаны ваши паспортные данные, а также точный адрес квартиры, какую вы покупаете. И конечно же, точная дата сдачи объекта в эксплуатацию».
У разі придбання житла на вторинному ринку – експерти радять: «скористайтеся фаховою допомогою ріелторських агенцій або ж юристів». Для цього не пошкодуйте часу, обійдіть 5, а якщо потрібно і 10 контор, серед них оберіть найнадійнішу. Якщо ж Ви вирішили самотужки купити житло на «вторинці» – неодмінно на оглядини квартири прихопіть із собою людину з багатим життєвим досвідом, тверезим розумомі навичками психолога. Такий компаньйон убереже Вас від імпульсивних рішеньі допоможе зрозуміти, ким є продавець житла: чесною людиною чи шахраєм.
Михайло Моторний, директор ріелторської агенції: «Никогда не передавайте деньги на руки продавцу даже при наличии расписки, для этого существуют посредники, которые будут гарантировать, что эти деньги будут лежать где-то в банковской ячейке или в банковском сейфе. Вы в любой момент сможете эти деньги забрать».
Ретельно перевірте документи на квартиру, їхню відповідність стандартам.
Михайло Моторний, директор ріелторської агенції: «Вы собираетесь купить квартиру, чтобы въехать в нее, к примеру, через полтора месяца, получается, что вы уже передали деньги. Оказывается, что документы не готовы. Теперь вы въедете в нее не раньше, чем через 3-4 месяца, вас это устроит?».
Наостанок експерт додає: важлива складова успіху операцій із нерухомістю – довіра. Однак про народне «довіряй, але перевіряй» забувати не варто.

0 0 голосів
Рейтинг статті
Підписатися
Повідомте про
guest
0 Коментарі
найдавніші
найновіші більшість голосували
Вбудовані Відгуки
Переглянути всі коментарі
Вікка
Віккаhttp://www.vikka.ua
Ми інформуємо населення про події в місті, області, країні, світі.
- Advertisement -

Пішов у засвіти екссекретар Черкаської міської ради та колишній в.о мера

Перестало битися серце відомого підприємця і колишнього секретаря Черкаської міської ради Анатолія Каленчука. Про це ЗМІ.сk.ua стало відомо із власних джерел. Поховання...

Черкащанка стала чемпіонкою світу з боксу за версією WIBF

Марина Мальована здобула титул чемпіонки світу з боксу за версією Women's International Boxing Federation (WIBF) у поєдинку, який відбувся...

Цікаве:

Посудомийні машини: ваш надійний помічник на кухні

Сучасний ритм життя змушує нас шукати способи економії часу...

Надійні стелажі для складу – максимізуйте простір та безпеку зберігання продукції

В умовах сучасного бізнесу ефективне використання складських приміщень стає...
- Advertisement -

ЧитайтеТАКОЖ
Рекомендовано для Вас

0
Ми любимо ваші думки, будь ласка, прокоментуйте.x